Annonce:
Annonce:

Socialdemokraterne vil stoppe Clement Kjersgaard

Morten Bødskov (S) kræver svar fra Danmarks Radio, efter at Clement Kjersgaard har stillet fem spørgsmål til partiet i forlængelse af omstridte interview.

- Er dette her Danmarks Radios nye linje at sætte sig i spidsen for, at orkestrere kampagner mod bestemte politiske partier, når man er kommet uheldigt af sted med et interview, siger Morten Bødskov (S) til Jyllands Posten. (Foto: Polfoto)
- Er dette her Danmarks Radios nye linje at sætte sig i spidsen for, at orkestrere kampagner mod bestemte politiske partier, når man er kommet uheldigt af sted med et interview, siger Morten Bødskov (S) til Jyllands Posten. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Socialdemokraterne går løs på tv-værten Clement Kjersgaard og stiller et stort spørgsmålstegn ved hans troværdighed som journalist. En af partiets profiler Morten Bødskov kræver at DR-toppen sætter den omstridte studievært på plads.

Det skriver Jyllands Posten i dag.

Et åbent brev
Det sker, efter at Clement Kjersgaard i dag på Facebook stillede fem spørgsmål til Socialdemokraterne, efter at partiet har støttet regeringens flygtninge-stramninger.

- Det rejser det helt åbne spørgsmål, om Clement Kjersgaard er sprunget ud som politiker – eller om han stadig er journalist, siger Morten Bødskov, som vil have svar fra DR's ledelse, siger Morten Bødskov til Jyllands Posten.

Annonce:

- Er dette her Danmarks Radios nye linje at sætte sig i spidsen for, at orkestrere kampagner mod bestemte politiske partier, når man er kommet uheldigt af sted med et interview? Er dette her den nye form for journalistik, man skal forvente fra Danmarks Radio, spørger han.

Et hav af afbrydelser
Polemikken begyndte efter et interview mellem Clement Kjærsgaard og Mette Frederiksen (S) i talkshow-programmet 'Vi ses hos Clement',

Her afbrød Clement gentagne gange Mette Frederiksen og krævede klare præcise svar, hvilket gjorde partilederen godt irriteret. Interview-formen fik masser af Socialdemokratiske folketingsmedlemmer op i det røde felt på de sociale medier.

Retsordfører Trine Bramsen gik endda i gang før programmet blev sendt. Hun skrev om de mange afbrydelser ud fra et 30 sekunders klip, som reklame for udsendelsen.

Clement Kjersgaard afviser, at der er politiske motiver bag hans fem spørgsmål:

Annonce:

- Hvis vi fremover oplever, at så mange folketingsmedlemmer fra et bestemt parti går ud kritiserer, at der ikke var tid nok til at svare på spørgsmål i programmet, så gør vi det samme igen. Det gælder uanset, om det er en venstremand, en fra Liberal Alliance eller hvilket som helst andet parti, der er i studiet, siger Clement Kjersgaard til Jyllands-Posten.

- Man kan sagtens have en diskussion om, hvor mange af den slags spørgsmål, man kan nå at have med i et interview på 25 minutter. Derfor har vi bagefter sagt: Her er nogle af de spørgsmål, vi stillede – vi vil gerne høre svarene, siger Kjersgaard, som af princip aldrig udtaler sig om sine egne interviews.

Afbryder ikke noget interessant
I 2013 skrev Clement Kjersgaard på Facebook, at har han aldrig afbrudt nogen, der var ved at sige noget interessant.

- Jeg har aldrig afbrudt en gæst, der var ifærd med at sige noget interessant. Over de sidste 10-12 år har politikere - og andre 'professionelle' debattører - lært at møde op til det ene tv-program efter det andet udstyret med præcis det samme sæt af pointer, ofte hele sætninger, som de gentager, lige meget hvad de bliver spurgt om.

Annonce:

Hvis man som interviewer accepterer disse 'ikke-svar' som 'svar' er resultatet faktisk slet ikke journalistik - men derimod en form for propaganda.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: