Socialdemokratiet styrtbløder i Odense: Taber ti procentpoint

Socialdemokratiet har tabt næsten hver fjerde stemme i Odense. Konservative går frem og overhaler Venstre

Socialdemokratiet har tabt omkring hver fjerde stemme i Odense. Her er partiet gået ti procentpoint tilbage, hvilket betyder, at borgmester Peter Rahbæk Juel får tre færre partikammerater i byrådet.

Det er tre færre end efter seneste valg.

Procentmæssigt betyder det, at stort set hele den fremgang, som Socialdemokratiet og Peter Rahbæk Juel fik ved valget i 2017, er tabt igen.

- Baggrunden vi går tilbage på, er at det valg, vi havde i 2017, var et af de bedste valg, der har været i Socialdemokratiets historie i Odense. Vi når desværre ikke op på historiske højder, siger borgmesteren til TV2 Fyn.

Ved det valg fik Peter Rahbæk Juel 28.425 personlige stemmer efter at have overtaget borgmesterposten fra partifælle Anker Boye. Det var mere en tre gange så mange stemmer som den politiker, der fik næstflest personlige stemmer.

Samtidig går De Konservative med næsten samme antal stemmer, som Socialdemokratiet. Dermed bliver Konservative fordoblet og marginalt større end Venstre.

Socialdemokratiet har stadig flertal sammen med De Radikale, SF og Enhedslisten. Sammen kan de fire partier mønstre 16 pladser.

Et hvilket som helst af de fire partier kan dog efterlade de tre andre i mindretal.

Venstre og Konservative kan sammen med Nye Borgerlige, der kommer ind med en plads i byrådet, mønstre 13 pladser.

De Konservatives Søren Windell siger til TV2 Fyn, at han vil forsøge at lokke De Radikale. Han vil dog ikke pege på en radikal borgmester, siger han til TV2 Fyn.

Til gengæld er Dansk Folkeparti ikke længere i byrådet i Danmarks tredjestørste by. Partiet havde to pladser før valget.

Tendensen i Odense følger dermed Aarhus og Aalborg, hvor Socialdemokratiet også har lidt tilbagegang. Begge steder er Socialdemokratiet - ligesom i Odense - dog stadig det største parti.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter