Søren Espersen: Camres hjerteblod var at redde Danmark

- Mogens Camre var skæg at være sammen med. Han var en meget levende person. Jeg vil huske ham med glæde og er ked af, at han nu er død, siger Søren Espersen

Arkivfoto: Mogens Flindt
Arkivfoto: Mogens Flindt

Næstformand i Dansk Folkeparti Søren Espersen beklager, at Mogens Camre nu er død.

Selv om Camre flere gange var tæt på at blive smidt ud af Dansk Folkeparti på grund af voldsomme udfald og racistiske udtalelser, så vil Camre blive savnet, ifølge næstformanden.

- Mogens Camre var skæg at være sammen med. Han var en meget levende person. Jeg vil huske ham med glæde og er ked af, at han nu er død, siger Søren Espersen til TV2 News.

Arkivfoto: Mogens Flindt Politik Mogens Camre er død

Mogens Camre døde mandag. Han blev 80 år gammel. Camre sad frem til sin død i Gladsaxe Byråd, men han måtte søge orlov i sensommeren på grund af alvorlig sygdom.

Følelsernes mand
Søren Espersen siger til TV2 News, at Mogens Camre var en følelsernes mand.

- Det afhænger af øjnene som ser, om Camre var kontroversiel. Han havde følelserne med i debatten om Islam. Jeg synes dog, at vi skal huske ham for helheden og ikke kun for nogle udbrud, lyder det fra Søren Espersen.

Arkivfoto: Jan Sommer
Arkivfoto: Jan Sommer
 

Ifølge Søren Espersen fik Camre stor betydning for Dansk Folkeparti, da han i 1999 meldte sig ind efter en lang karriere i Socialdemokratiet.

- Han fik en lang række socialdemokrater med sig over i Dansk Folkeparti. Camre  var populær og har var en god ven af mange os.

Selvfølgelig havde Mogens Camre en særlig status i Dansk Folkeparti. Der er forskel på folk og Mogens satte en klar kurs i partiet omkring den snigende islamisering i Europa. Det blev ofte opfattet meget kontroversielt. Men Mogens havde hjertet med sig i debatten.

Man kan godt botanisere i nogle af hans udtalelser, men jeg synes, at man skal se på helheden af hans politik, siger Søren Espersen til TV2 News.

Ikke brovtende
Søren Espersen fastslår gså, at Mogens Camre ikke var en 'brovtende karl.'

- Han var et tænkende menneske, som bidrog til samfunds-debatten med blandt andet en lang række bøger. Hans hjerteblod var at redde Danmark, siger Søren Espersen.

Hverken Dansk Folkeparti, formand Kristian Thulesen Dahl eller Pia Kjærsgaard har tirsdag morgen opdateret deres Facebook-profiler i forbindelse med Mogens Camres død.

 

89 kommentarer
Vis kommentarer