Staten er gået glip af milliarder: Løkkes makværk skrottes

I ti år har medarbejderne i Skat forgæves forsøgt at få forhadt it-system til at virke. Nu anbefaler internationale eksperter, at Venstre-toppens snuptags-løsning får silkesnoren

Kristian Jensen som skatteminister og Lars Løkke som
indenrigsminister var i midten af 00'erne hovedarkitekterne bag den omfattende omlægning af det offentlige Danmark, som blev kaldt struktur-reformen. Her ti år efter lægger centraliseringen af inddrivelsen af offentlig gæld beslag på enorme ressourcer i Skat, og alligevel vokser problemerne til stadighed. Alene sidste år undgik danskerne at betale gæld for 1,3 mia., fordi computersystemet EFI hænger i laser. (FOTO: ANTHON UNGER)
Kristian Jensen som skatteminister og Lars Løkke som indenrigsminister var i midten af 00'erne hovedarkitekterne bag den omfattende omlægning af det offentlige Danmark, som blev kaldt struktur-reformen. Her ti år efter lægger centraliseringen af inddrivelsen af offentlig gæld beslag på enorme ressourcer i Skat, og alligevel vokser problemerne til stadighed. Alene sidste år undgik danskerne at betale gæld for 1,3 mia., fordi computersystemet EFI hænger i laser. (FOTO: ANTHON UNGER)

Staten er i årevis gået glip af milliarder af kroner som resultat af et forhastet makværk, som Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen var hovedarkitekter bag i 2005.

Læs videre med
Ekstra Bladet+

For79 kr./md.

Ingen binding: Opsig, når du vil.