Statsforvaltning: Uvist om vi beder om Holsts kampagnemail

Selvom Carl Holst nu vil lade Statsforvaltningen få adgang til sin private kampagnemail, så er det ikke sikkert, at forvaltningen vil bede om adgang

Carl Holst efter samråd i Forsvarsudvalget 16. september 2015. (Foto: Anthon Unger)
Carl Holst efter samråd i Forsvarsudvalget 16. september 2015. (Foto: Anthon Unger)

Statsforvaltningen vil ikke i første omgang bede om adgang til Carl Holsts (V) private kampagnemail i sagen om, hvorvidt en personlig assistent i Region Syddanmark førte valgkamp for Holst.

Men det kan være, at forvaltningen senere vil bede om adgang, hvilket de rent faktisk har mulighed for, oplyser Statsforvaltningen til Ekstra Bladet.

Privatpersoner er dog ikke forpligtet til at udlevere materiale, men det har Carl Holst nu sagt, at han vil gøre.

Holst vil ifølge JydskeVestkysten give fuld adgang til den private mailadresse ’carlholstkampagne@gmail.com’, der er et af sagens helt centrale beviser om forkert brug af skattekroner.

Se også: Carl Holst stiller privat kampagnemail til rådighed for forvaltning

Holst ringede
Det har Carls Holst selv skrevet til avisen, og Statsforvaltningen bekræfter opkaldet.

- Jeg ved, at Carl Holst har været i kontakt med det kommunale tilsyn i dag. Han har i den forbindelse sagt, at hvis tilsynet beder ham om det, så vil han komme med de her mails, siger kommunikationskonsulent Rikke Straarup fra Statsforvaltningen til Ekstra Bladet.

- Beder I ham så om det?

- Ikke på nuværende tidspunkt. Vi fortsætter jo vores sagsbehandling fuldstændig efter bogen, som vi plejer. Og vi sidder lige nu og afventer en redegørelse fra Region Syddanmark. Vi oplyser sager efter en helt fast procedure. Og det vi gør vi også på denne her sag.

Se også: DF: Holst-sagen kan fortsætte til jul

- Men hvis opklaringen af sagen kræver disse her mails, så er det jo lidt mærkeligt, at I ikke vil have dem?

- Statsforvaltningen fører tilsyn med regionsrådet, som kan bede regionsrådet om at udlevere materiale. Det arbejder tilsynet efter.  Derfor starter man med at spørge dem. Det har man hjemmel til i loven.

- Så, det er første sagsskridt. Det kan også være vi beder Regions Syddanmark om flere oplysninger. Tilsynet behandler først sagen når den er helt oplyst.

- I kan kun kræve materiale fra regionsrådet. Nu har Holst selv ringet og tilbudt materialet, hvis i vil have det. Men det vil I så ikke have?

- Vi bliver nødt til at følge en bestemt procedure.

Se også: Chokmåling: Holst scorer laveste karakter nogensinde

Du svarer ikke klart på om I på et tidspunkt vil bede om materialet eller ej?

- Principielt kan vi godt vælge og spørge en privatperson om at give os oplysninger. Vi kan bare ikke forvente at vi får dem.

- Hvis vi gør det, så vil det være sent i sagsforløbet, fordi det er regionsrådet, vi kigger på. Derfor er det mest relevant, at vi beder regionsrådet om materiale først, siger kommunikationskonsulent Rikke Straarup fra Statsforvaltningen.

Se også: Soldaterne har fået nok: Læg alt frem, Carl!

42 kommentarer
Vis kommentarer