Støjberg er sløjest til at svare kolleger rettidigt

Med klar distance til andre ministre er Støjberg dårligst til at svare Folketinget rettidigt. Det møder kritik

Inger Støjberg (V) (Foto: Philip Davali)
Inger Støjberg (V) (Foto: Philip Davali)

Hvad enten man er skoleelev eller minister i Folketinget, kan det være svært at leve op til en deadline.

Nogle ministre har dog bedre styr på svarfristerne end andre, og i bunden af listen finder man udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Det fremgår af svarstatistikken fra Udvalget fra Forretningsordenen. I andet kvartal blev kun 20 procent af svarene på paragraf 20-spørgsmål fra ministerens bord afleveret til tiden, mens det for første kvartal var 70 procent af svarene.

Begge tal er betydeligt under hendes ministerkollegers. Alle ministre er forpligtet til at svare på folketingsmedlemmernes spørgsmål inden for fire uger.

Når det gælder svarstatistikken på andre svar til for eksempel et udvalg, er det igen Inger Støjberg, som ligger nederst med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) som en tæt nummer to for første kvartal.

De svarer rettidigt henholdsvis 42 og 46 procent af gangene. Integrationsministeren er dog klart sløjest i andet kvartal, hvor kun hver fjerde svar er rettidigt.

Det vækker kritik fra Martin Henriksen (DF), der er formand for Folketingets Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalg.

- Uanset hvilken politik, det enkelte parti står for, så fylder asyl- og udlændingeområdet meget i det parlamentariske arbejde, og derfor er det vigtigt, at medlemmerne hurtigt kan få besvaret deres spørgsmål.

- Vi har udtrykt kritik af ministeren, og det er alvorligt. Men det er også en afbalanceret kritik, hvor vi tager hensyn til, at ministeren får mange spørgsmål, og at ministeren i modsætning til andre ministre ikke benytter sig af at give foreløbige svar, som blot udskyder det reelle svar, siger han.

Det har ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra ministeren.

53 kommentarer
Vis kommentarer