Annonce:
Annonce:

Stor undersøgelse af Karen Melchior igangsat: - Vi tager det meget alvorligt

Efter Ekstra Bladets afsløringer: Radikale Venstre har indledt en omfattende undersøgelse af Karen Melchior og problemerne med arbejdsmiljøet på hendes kontor

Karen Melchior ville ikke tale med Ekstra Bladet om sagerne på hendes kontor

Ekstra Bladet har gentagne gange forsøgt at få et interview med Karen Melchior, men uden held.
Annonce:
Følg Politik

Radikale Venstres uafhængige kontaktinstans, der behandler grænseoverskridende adfærd i partiet, har indledt en omfattende undersøgelse af EU-profilen Karen Melchior.

Det sker, efter Ekstra Bladet har afsløret, hvordan arbejdsmiljøet under Melchior er så ulideligt, at ansatte på stribe er blevet sygemeldt og er flygtet fra kontoret på grund af hendes adfærd.

I en intern e-mail, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, skriver kontaktinstansen, at den inden for den seneste måned har været i kontakt med flertallet af både nuværende og tidligere ansatte under Karen Melchior samt andre kolleger i Europa-Parlamentet.

'Baseret på dette har kontaktinstansen sendt en foreløbig anbefaling til Karen og den organisatoriske ledelse i Radikale Venstre. Den organisatoriske ledelse og Karen arbejder nu med disse anbefalinger både sammen og individuelt,' står der der i mailen.

Annonce:

Ifølge mailen fra kontaktinstansen er sagen langtfra afsluttet, og der forventes at skulle tages 'yderligere skridt'.

Sygemeldt
Ekstra Bladet har spurgt Radikale Venstres landsformand, Mikkel Sarbo, hvilke anbefalinger instansen er kommet med, men det ønsker han ikke at svare på. Han understreger dog, at de tager sagen 'meget alvorligt'.

'Vi sagsbehandler ikke personaleforhold i pressen. Men det er vigtigt at understrege, at vi tager det meget alvorligt og vil arbejde for at sikre det bedst mulige arbejdsmiljø,' skriver Mikkel Sarbo i et svar til Ekstra Bladet.

Mikkel Sarbo ønsker ikke at svare på, hvor mange ansatte der har henvendt sig, samt hvornår undersøgelsen konkret er blevet påbegyndt. Men han oplyser, at sagsbehandlingen er påbegyndt, efter at nogle selv har henvendt sig til kontaktinstansen.

Annonce:

Som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet, har arbejdsmiljøet under Karen Melchior været problematisk igennem længere tid. Således har minimum tre medarbejdere i parlamentet været sygemeldt som følge af Karen Melchior, som medarbejderne beskriver som en 'tikkende bombe', der råber, skælder ud og overfuser de ansatte.

Desuden er stort set alle medarbejdere, der har arbejdet for politikeren i løbet af de seneste to år, i dag ude af vagten. Alene siden marts måned i år har alle ansatte på nær én forladt kontoret.

Ingen erkendelse
Karen Melchior selv har indtil videre ikke erkendt offentligt, at hun har et problem med arbejdsmiljøet på sit kontor, og hun har ikke villet stille op til interview med Ekstra Bladet om sagen.

I et Facebook-opslag i starten af september har hun dog skrevet, at hun 'er oprigtigt ked af det, hvis det viser sig, at der er medarbejdere, der har oplevet et dårligt arbejdsmiljø'.

På det tidspunkt skrev hun ligeledes, at der ikke var nogen ansatte, der havde klaget til netop Radikale Venstres kontaktinstans.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Karen Melchior til undersøgelsen af hende, men hun har ikke besvaret vores henvendelse.

Annonce:

Landsformand Mikkel Sarbo har til gengæld indvilget i at besvare en række spørgsmål om sagen skriftligt:

Landsformand: 'Vi tager det meget alvorligt'

- Hvor alvorligt er det her?

'Når personer som arbejder i den radikale sags tjeneste finder behov for at gå i dialog med vores kontaktinstans, så tager vi det meget alvorligt. Både i forhold til at forstå situationen, hjælpe alle parter bedst muligt og sikre os mod, at der opstår nye situationer.'

- Karen Melchior har overtrådt jeres nye samværspolitik adskillige gange, herunder ved at råbe, være fjendtlig og nedvurdere ansatte. Kan man godt repræsentere jeres parti i Europa-Parlamentet med den adfærd?

'Vi vurderer sagen på baggrund af den belysning, vi får af kontaktinstansen og ligeledes den indstilling, der er i forhold til handling, men vi sagsbehandler ikke i medierne.'

- Jeg kan forstå på dem, jeg har talt med, at det her ikke er et nyt problem med arbejdsmiljøet under Karen, og at der er blevet advaret mod Karens adfærd tidligere. Har I reageret hurtigt nok?

'Jeg er lige blevet valgt som landsformand og har fået en orientering fra kontaktinstansen i sidste uge, så der er ingen form for forsinkelse fra min side.'

- I jeres samværspolitik står der følgende: 'Ved gentagende adfærd og hændelser, hvor der er behov for at reagere med mere end en alvorlig samtale, kan det blive nødvendigt at reagere med en sanktion. Det kan være fratagelse af ordførerskaber, tjenstlige advarsler eller opfordring om at nedlægge tillidshverv.' Har det været nødvendigt at reagere med en sanktion i det her tilfælde?

'Det skal være attraktivt at arbejde for den radikale bevægelse. Derfor tager vi alle sager om folk, der ikke trives, meget alvorligt. Jeg vil til enhver tid tage de værktøjer i brug, som er nødvendige.'

- Hvad er næste skridt i processen?

'Jeg har anmodet om yderligere belysning af de eksisterende forhold og ser på mulighederne for en arbejdsmiljøvurdering, som kan give professionelle svar på, om der er konkrete forhold, der skal ændres på. Og så vil jeg indføre løbende opfølgninger og måling i alle led af Radikale Venstre, så vi som ledelse hele tiden har temperaturmålinger på trivsel.'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: