Stramning af svenske asylregler kommer til at trække ud

Der går mindst et år, inden den skærpede asyllov i Sverige træder i kraft, siger migrationsminister.

Der vil gå mindst et år, inden den stramning af de svenske asylregler, som den svenske regering sammen med flere partier blev enige om i sidste uge, træder i kraft.

Det siger justits- og migrationsminister Morgan Johansson (Socialdemokraterna) til Sydsvenskan.

- Presser vi virkelig på, kan en lov være på plads i december 2016 eller fra 1. januar 2017, siger han til avisen ifølge nyhedsbureauet FNB.

Flygtningestrømmen til Sverige er dog så voldsom, at personer som ankommer nu, sandsynligvis alligevel vil være underlagt de nye regler.

- Ventetiderne (for asylansøgninger, red.) er lange nu. Over et år. Det betyder, at næsten alle, som kommer fra og med nu, vil få deres ansøgning prøvet i henhold til den nye lov, siger ministeren.

Morgan Johansson forklarede efter indgåelsen af aftalen, at "Sverige er i en uhørt situation, der kræver, at vi tager ansvar. Derfor har vi lavet denne brede aftale, der sørger for, at vi nærmer os andre europæiske lande".

Han erkendte samtidig, at der var tale om en skærpelse af de nuværende regler.

Blandt andet bestemmelserne for midlertidigt ophold. Som hovedregel bliver midlertidigt ophold fremover tildelt i en treårig periode. Forsørgelseskravet i forbindelse med familiesammenføring bliver også skærpet.

Derudover skal der gøres en større indsats i den første tid, en asylansøger er i Sverige. Blandt andet skal der indføres svenskundervisning og obligatorisk samfundsfag.

Samtidig får de svenske kommuner 10 milliarder svenske kroner ekstra i 2015.

Sverige forventer i år at modtage omkring 190.000 flygtninge, og regner med udgifter i den forbindelse på op mod 29 milliarder svenske kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer