Strauss-Kahn: Nu falder hammeren efter 'bestialske' sex-orgier

Den tidligere franske præsidentkandidat Dominique Strauss-Kahn kan i dag risikere at blive kendt skyldig i alfonseri

Der var kaos og bare bryster, sidst Dominique Strauss-Khan ankom til retten. I dag falder hammeren. (Video: AP)
Følg Politik

Den tidligere chef for Den Internationale Valutafond, Dominique Strauss-Kahn, har sagt ved en fransk domstol, at han deltog i sex-fester, der mindede om orgier i antikken, fordi han havde brug for nogle 'rekreative frirum', mens han var optaget af at 'redde verden' fra en af de værste finansielle kriser.

Det skriver The Guardian.

Kvinderne ved sex-festerne var imidlertid prostituerede - og bevidnede, at de ikke havde det sjovt under de 'bestialske orgier.'

Retten i Lille afgør fredag, om Strauss-Kahn findes skyldig i anklager om 'alfonseri af en særlig slem grad'.

Strauss-Kahn må vente på dom i alfonseri-sag til juni

Begrænsede beviser
På trods af hans vidneudsagn forventer mange, at han bliver frikendt, da det er begrænset med beviser for de strafbare forbrydelser.

Dommen er det sidste trin i et fire år langt drama for Strauss-Kahn, der begyndte, da en rengøringskone på et hotel i New York anklagede ham for seksuelle overgreb i 2011, som dræbte hans ambitioner om at blive fransk præsident.

Denne sag blev senere afgjort uden om domstolene.

Anklager: Strauss-Kahn skal frifindes for alfonseri

Blot libertinere
66-årige Strauss-Kahn, er blandt mere end et dusin tiltalte i sagen, herunder hotel-chefer, iværksættere, en advokat og en politichef.

De er anklaget for at deltage i eller organisere kollektive seksuelle møder i Paris, Washington og i Bruxelles-regionen i 2008-2011 - mens Strauss-Kahn var chef for den internationale valutafond, og gift.

Hver af de tiltalte står til op mod 10 års fængsel og 1,5 mio. euro i bøder, hvis de bliver dømt.

I løbet af en tre-uger lang retssag fastholdt Dominique-Strauss Kahn sig strengt til sit forsvar og sagde gentagne gange, at han ikke vidste, at de unge kvinder til festerne var prostituerede.

Han sagde, at han troede, de var blot 'libertinere'.

FAKTA: Retssagen mod Dominique Strauss-Kahn

Sagen mod Dominique Strauss-Kahn finder sted ved retten i den nordfranske by Lille. Han er sammen med 13 andre personer tiltalt for at have drevet en prostitutionsring.

Her er fakta om sagen:

  • Carlton-sagen, som den også bliver kaldt, handler om en belgisk-fransk prostitutionsring, som arrangerede sexfester med luksusprostituerede på blandt andet Hotel Carlton i Lille.
     
  • Dominique Alderweireld, der også er kendt som "alfonsen Dodo", er blandt de tiltalte. Han driver flere sexklubber i Belgien og er tiltalt for at have skaffet prostituerede til sexfesterne.
     
  • Størst offentlig interesse har der dog været for Dominique Strauss-Kahn, den tidligere chef for Den Internationale Valutafond. Han forklarer sig tirsdag i retten. Ifølge anklageren har Strauss-Kahn været "kongen" af festerne.
     
  • Strauss-Kahn indrømmer at have deltaget i festerne, men siger, at han ikke vidste, at kvinderne var prostituerede. Strafferammen for alfonseri er op til 10 års fængsel og en bøde på 1,5 millioner euro.

Kilder: AFP

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+