Strenge coronarestriktioner Down Under bliver løsnet

I Australien åbner strande, og forsamlingsforbud lempes, mens 400.000 newzealændere er tilbage på job

Lukning af strande er blevet fremhævet som en årsag til Australiens succes med at begrænse coronasmitte. Tirsdag åbnede landets mest berømte strand dog igen, men kun for svømmere og surfere. Video: AP. Redigering: Martin Ekelund
Følg Politik

Australiens mest folkerige delstat, New South Wales, løsner for nogle af restriktionerne, der er indført mod coronavirus. Det oplyser premierministeren i delstaten tirsdag lokal tid.

Således åbner flere strande for lokale tirsdag - herunder den populære Bondi Beach - og fra fredag er det tilladt for to personer at besøge en anden husholdning.

Der har indtil nu været et forsamlingsforbud på mere end to personer i delstaten.

- Mange mennesker har været buret inde i deres hjem i ugevis med undtagelse af motion, medicinske behov eller indkøb og arbejde eller skole, siger New South Wales' regeringschef, Gladys Berejiklian.

- To personer vil være i stand til at besøge andre i deres hjem af hensyn til alles mentale helbred.

Har holdt det nede
Australien har indtil videre haft succes med at holde coronavirussen nede. Der er registreret 83 dødsfald og omkring 6700 smittetilfælde i landet med knap 25 millioner indbyggere.

Økonomien er dog blevet hårdt ramt på grund af strenge restriktioner, der har lukket restauranter, barer og sportsbegivenheder.

Også New Zealand har løsnet nogle af landets restriktioner fra denne uge, hvor 400.000 newzealændere er vendt tilbage til job.

Fastfoodkæder er også åbne igen, hvilket resulterede i lange køer til blandt andet McDonald's tirsdag, hvor newzealænderne skulle have deres fastfood-fix.

New Zealands premierminister, Jacinda Ardern, erklærede mandag, at coronavirus var 'effektivt udryddet' i landet.

Landet har haft et bemærkelsesværdigt lavt antal coronasmittede, og blot 19 smittede er døde.

Landet er hjulpet af, at det er en afsides østat, der har nemt ved at styre, hvem der kommer ind og ud.

Men Arderns regering har også fået ros for at reagere hurtigt og beslutsomt med nogle af verdens strengeste begrænsninger under epidemien.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+