Studenterkørsel uden sprut: - Bestemt ikke det samme

Formanden for gymnasieelevernes interesseorganisation vil se dokumenteret effekt for Josephine Focks forslag

Her ses glade studenter anno 2019 bade i Storkespringvandet, formentlig i alkoholpåvirket tilstand. Video/redigering: Linda Johansen/Asger Bach Holst.

Politikere fra både venstre og højre side af skalaen har allerede præsenteret mange kreative forslag til genåbningen af Danmark.

Ved partilederrunden i går aftes bidrog Alternativets leder, Josephine Fock, i den grad til mængden, da hun så for sig, at 3.g’erne godt må køre studenterkørsel, såfremt de ikke drikker på vognturen.

Den grønne politiker foreslår dermed, at man fjerner det flydende og væsentlige element af de dimitterende gymnasieelevers traditionsrige afskedssalut for at gøre den coronavenlig.

Det fik flere af de andre partiledere til at trække på smilebåndet, og protesterne blandt gymnasieeleverne lyder allerede i det fjerne.

'Alkohol skal IKKE forbydes på studenterkørslen', skriver Alternativets Unge på Twitter om Josephine Focks forslag. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
'Alkohol skal IKKE forbydes på studenterkørslen', skriver Alternativets Unge på Twitter om Josephine Focks forslag. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
 

Ifølge Martin Mejlgaard, der er formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, er bajer, breezer og sjusser en fast del af studenterkørslen, og han vil derfor se dokumentation for, at en tørlagt vogntur rent faktisk sænker risikoen for smitte.

- Studenterkørslen er bestemt ikke det samme uden alkohol, og derfor jeg kunne godt tænke mig at se de beregninger, der måtte ligger til grund for, at det skulle gøre en forskel, siger han.

Focks forslag bliver kritiseret af Alternativets egen ungdomsorganisation, hvilket fik Alternativets ene tilbageværende folketingsmedlem, Torsten Gejl, til at glatte ud:

Martin Mejlgaard medgiver dog, at alkohol har for vane lempe på indtagerens dømmekraft og balance. To egenskaber, der er påkrævet, når man skal holde god afstand til en kørende fest.

- Det tror jeg er rigtigt, men du er også i en situation, hvor du er ret opmærksom på den her sygdom, og de unge har været utroligt hensynsfulde, ligesom andre grupper har været det, siger han.

- Hvis du skal vælge mellem ingen studenterkørsel og studenterkørsel uden alkohol, hvad lander valget på?

- Hvis vi med pistolen for panden, skal vælge, vil vi hellere køre den, men det er bestemt ikke det samme, siger Martin Mejlgaard.