Annonce:
Annonce:

Studerende: Ja, Merkel er en tør kiks

Tirsdag eftermiddag gæstede Merkel Københavns Universitet

Se Angela Merkel på Københavns Universitet og hør de studerendes vurdering af hende og dagens debat
Annonce:
Følg Politik

Det var et stramt program, der var lagt for den tyske forbundskansler Angela Merkel, da hun gæstede Danmark tirsdag.

På ganske få timer mødte hun dronningen, statsministeren, verdenspressen og endelig rundede hun af med at møde godt 450 studerende på Københavns Universitet.

Her var der lagt op til en debat om Europas fremtid og økonomiske vækst, men det emne afskrækkede ikke de studerende fra at møde op i hobetal. Men de studerende, Ekstra Bladet talte med, medgiver dog, at hun var en tør omgang.

Annonce:

- Hun er en tør kiks i den forstand, at hun er langsom i det hun siger. Hun siger aldrig noget bombastisk. Så hun er på ingen måder en populist, hvilket havde været langt sjovere at snakke med, fordi det går langt hurtigere, og der ville komme flere holdninger på bordet, lyder det fra Lukas A. Lausen, som studerer statskundskab og har en særlig interesse for dansk-tyske forhold.

- Det kan godt være, at hun er en tør kiks, men så er hun en af de kiks, man får i nødrationer, som man virkelig har brug for, for at overleve, siger Laura Have Hoffmann, der studerer statskundskab på KU.

- Hun er en tør kiks med næringsindhold, tilføjer hun.

Under besøget på KU diskuterede Angela Merkel og Helle Thorning-Schmidt med prorektor Lykke Friis som moderator emner som terror-angrebet i København, de store linjer i EU-politikken, og hvordan de studerende kan være med til at præge et fælles EU.

Det skuffede dog Laura Have Hoffmann, at hun ikke tog fat på den aktuelle krise i Middelhavet, hvor godt 800 flygtninge mistede livet.

Annonce:

-  Der blev sagt, at Europa er et godt kontinent, og den samfundsmodel, vi har opbygget, er noget godt, men det blev ikke berørt, hvad vi skal gøre med alle dem, der dør i forsøget på at komme hertil. Det synes jeg var ærgerligt, siger hun.


Her taler Ekstra Bladets reporter Jonas Sahl med prorektor Lykke Friis om Merkel-besøget


Ekstra Bladet bød den tyske forbundskansler velkommen med en såkaldt 'Merkel Wurst'


Her fortæller Ekstra Bladets to kommentatorer, Steen Larsen og Per Mathiessen, hvad Merkels besøg vil betyde for Helle Thorning-Schmidt

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: