Svensk chok: Opfordrer flygtninge til at blive væk

Socialdemokratiets svenske søsterparti slår ny tone an

Magdalena Andersson (tv.) åber for en nye linje i den svenske udlændingepolitik. Foto: ritzau/Anna Tärnhuvud
Magdalena Andersson (tv.) åber for en nye linje i den svenske udlændingepolitik. Foto: ritzau/Anna Tärnhuvud

Søg mod andre lande.

Sverige er i årevis blevet fremhævet som skrækeksempel på alt, hvad man ikke skal gøre i forhold til integrationen af flygtninge og indvandrere af særligt borgerlige politikere og debattører.

Og nu lyder der faktisk nye toner fra hinsidan.

- Integrationen fungerer ikke, som den skal.

Sådan udtaler landets socialdemokratisket finansminister, Magdalena Andersson, i et opsigtvækkende interview med Dagens Nyheter (betalt adgang).

Og det er ikke kun de seneste år Sverige har gjort det skidt. Nej, allerede inden de massive strømme af flygtninge- og migrater på de europæiske motorveje i 2015 svigtede folkhemmet.

Bedre muligheder andre steder
- Det gjorde den (integrationen, red.) ikke  før efteråret 2015 heller, men for mig er det åbenlyst, at vi ikke kan have et større antal asylansøgere end vi kan nå at integrere. Det bliver ikke godt for de mennesker som kommer hertil og det bliver ikke godt for samfundet heller, siger Magdalena Andersson.

Finansministeren går faktisk så langt, at hun opfordrer fremtidige asylæansøgere på det europæiske kontinent til at søge mod andre lande end Sverige.

- Det er en udfordring for samfundet. De som kommer hertil, møder en anstrængt situation - ikke mindst når det gælder bolig og uddannelse. Det er klart, at der findes større muligheder for at få bolig og uddannelse i andre europæiske lande. Man får en hurtigere sagsbehandling og muligheder for uddannelse og bolig, hvis man søger mod andre europæiske lande, siger Magdalena Andersson.

Snak ikke nok
De nye toner fra de svenske socialdemokrater falder i god jord hos Moderaterne, et af Sveriges borgerlige partier.

- Vi byder dét som Magdalena Andersson siger velkommen, men det rækker ikke bare at tale om det. Vi skal have en stram migrationspolitik og må hurtigt begynde at diskutere, hvordan fremtidens system skal se ud, siger Elisabeth Svantesson, Moderaternes næstformand, til Dagens Nyhedet (betalt adgang).

Se også: Sverige vil forbyde sex uden udtrykkeligt tilsagn

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen