Sverige udviser en russisk diplomat

Det sker, få dage efter at Rusland udviste tre diplomater fra EU

Rusland siger, at den svenske diplomat har deltaget i sympati-demonstrationer for Aleksej Navalnyj, der blev anholdt i januar og få dage efter offentliggjorde en video, hvor han hævder, at Putin har et overdådigt palads ved Sortehavet.

Sverige udviser en russisk diplomat. Det sker, få dage efter at Rusland udviste tre diplomater fra EU, herunder en svensk.

Det bekræfter udenrigsminister Ann Linde ifølge Sveriges radio.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

På Twitter skriver udenrigsministeren:

'Vi har informeret den russiske ambassadør om, at en person fra Ruslands ambassade er blevet bedt om at forlade Sverige. Det er en tydelig respons på den uacceptable beslutning om at udvise en svensk diplomat, der blot udførte sin pligter,' lyder det.

Ruslands argument for at udvise diplomaten var, at personen havde deltaget i demonstrationer i sympati for Aleksej Nalnyj.

Afviser anklager
Sveriges udenrigsminister, Ann Linde, benægter ifølge Aftonbladet, at den svenske diplomat har deltaget i demonstrationerne. Han var der for at observere, hvad der skete. Det er en del af en diplomats arbejde at følge den politiske udvikling i et land, fastholder hun.

Fra Ruslands ambassader i Tyskland og Polen er der ligeledes blevet udvist diplomater som svar på, at landene ligesom Sverige har fået udvist diplomater fra Rusland i fredags.

Det skete, mens EU's udenrigschef, Josep Borrell, var på besøg i Moskva. At udvisningerne fandt sted under besøget, tolkes i Bruxelles som en fornærmende handling, der viser, at Rusland ikke er interesserede i en diplomatisk dialog med Europa.

113 kommentarer
Vis kommentarer