Syd- og Nordkorea forhandler om atomtekst forud for topmøde

Embedsmænd fra Nord- og Sydkorea begynder arbejdet på en fælles udtalelse til topmøde.

De diplomatiske vinde over den koreanske halvø bliver stadig lunere. I en udtalelse tirsdag oplyser Sydkorea, at landet overvejer at sende repræsentanter til Nordkorea forud for et topmøde om fælles sikkerhed på halvøen.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Se også: Flere og flere spøgelsesskibe: Nordkoreanske lig driver rundt i vandet

De to lande er begyndt at arbejde sammen om flere små diplomatiske projekter. Et af dem er en fælles tekst, som de to lande vil udsende som afslutning på topmødet.

Teksten vil ifølge Sydkorea bekræfte begge landes forpligtelse til at fjerne atomvåben fra halvøen.

Ifølge Washington Post er der ikke nødvendigvis enighed hos de forskellige parter - Sydkorea, Nordkorea og USA - om hvad det betyder.

I USA's øre gælder forpligtelse udelukkende de to koreanske lande, mens Nordkorea ifølge avisen også forventer, at det inkluderer amerikanske våben, der er sat op for at forsvare Sydkorea.

Charles Jenkins fotograferet i Narita Airport i Tokyo sammen med sin kone Hitomi Soga. Foto: AP 112 - 12. dec. 2017 - kl. 07:19 Amerikansk soldat deserterede til Nordkorea - nu er han død

Forud for topmødet har de to koreanske lande allerede forsøgt at forbedre kommunikationen. Ifølge Sydkorea kan der allerede fredag være hul igennem til den særlige forbindelse, som oprettes mellem lederne af de to lande.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen