Sydafrikansk politi-minister: Vi vil arbejde hårdere på at finde Britta

Ministeren for det sydafrikanske politi garanterer nu, at man vil intensivere jagten på den svindelsigtede Britta Nielsen

Ekstra Bladet har fået et interview med den sydafrikanske minister for politi. Ifølge ham intensiveres jagten på Britta Nielsen. Video: Torbjörn Selander. Redigering: Anders Olsen

Ved du noget om Britta Nielsen og hendes fortid, så tip os enten på sms/mms (alm. smstakst) på 1224 eller på mail: 1224@eb.dk

Jorden er for alvor begyndt at brænde under den svindelsigtede Britta Nielsen, som er efterlyst gennem Interpol.

Ifølge DR og TV2 er hun for et par uger siden blevet set i den sydafrikanske kystby Durban. Ekstra Bladet har fået et interview med den sydafrikanske minister for politi, general Bheki Cele.

Han fortæller, at sydafrikansk politi nu vil intensivere jagten på Britta Nielsen, der er mistænkt for at svindle Socialstyrelsen for 111 mio. kr.:

- Jeg har hørt om sagen, men jeg tror endnu ikke, man har forfulgt den entusiastisk - siden du også er her nu og giver mig flere og bedre informationer, så må Sydafrika med sikkerhed gøre noget ved det. Kriminalitet er kriminalitet, lige meget om det er nationalt eller internationalt, og vi bliver nødt til at handle nu, siger han.    

 

- Britta Nielsen skulle være blevet set i Durban. Hvad kan man gøre ved det?

- Vi taler med Hawks ( Sydafrikansk specialstyrke, red.) og med general Lebeya, og vi vil sørge for, at de overvåger sagen og fortsætter med det, indtil de finder personen. Og vi vil arbejde hårdere for at finde hende. Det beløb, hun har taget, skal returneres til de rette folk. Det er et stort beløb, folk snakker om, og det skal hun stå til regnskab for, siger general Bheki Cele til Ekstra Bladet.     

 

Lederen af sydafrikas specialstyke Hawks, general Lebeya, er sat på sagen for at finde Britta Nielsen. FOTO: Privat
Lederen af sydafrikas specialstyke Hawks, general Lebeya, er sat på sagen for at finde Britta Nielsen. FOTO: Privat

Det senest kendte billede af Britta Nielsen, der lige nu bliver eftersøgt af Interpol. FOTO: Privat
Det senest kendte billede af Britta Nielsen, der lige nu bliver eftersøgt af Interpol. FOTO: Privat
 

Få overblikket: Den store svindelsag

Over en årrække – fra 2002 til 2018 – lykkedes det tilsyneladende en central medarbejder i Socialstyrelsen, Britta Nielsen, at flytte ikke mindre end 111 millioner kroner fra styrelsens kasser til sine egne lommer.

I styrelsen har Britta Nielsen blandt andet været ansvarlig for satspuljen, der er penge øremærket til særligt udsatte grupper i samfundet.

Britta Nielsen blev politianmeldt 25. september 2018 – mistænkt for groft underslæb.

Allerede i begyndelsen af september - da jorden begyndte at brænde - stoppede Britta Nielsen med at komme på sit arbejde og er formentlig rejst til udlandet. Hun fik dermed tre ugers forspring. Tiden blev blandt andet brugt på at få penge i kassen ved at sælge to biler; en VW Touran og en Range Rover.

Politiet har efterlyst den 64-årige kvinde i hele verden via Interpol.

Sø -og Handelsrettens skifteret har 4. oktober 2018 taget Britta Nielsen under konkursbehandling, da hun er blevet erklæret personlig konkurs.

Herefter har en kurator beslaglagt huset i Hvidovre, en ødegård i Sverige, en bankkonto med 238.748 kroner og to pensionsopsparinger med i alt 466.000 kroner.

Britta Nielsens datter ejer to virksomheder i henholdsvis Holland og Tyskland. Virksomhederne har at gøre med køb og salg af heste.

Ekstra Bladet har afsløret, at Britta Nielsen har investeret millioner af kroner i safariejendomme og jordbesiddelse i Sydafrika med sin søn. De har desuden købt to firehjulstrækkere i Sydafrika og en i Danmark. Derudover har Britta Nielsen købt diamanter og dyre guldsmykker i landet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter