Sygeplejersker efter vinterpakke: Lønefterslæb skal stadig løses

Grete Christensen glæder sig over coronavinterpakken, som hun dog ikke mener kan løse alle problemer

Finansminister Nicolai Wammen (S) stod i front, da regeringen og en række andre partier søndag aften kunne præsentere en corona-vinterpakke til sundhedsvæsnet. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Finansminister Nicolai Wammen (S) stod i front, da regeringen og en række andre partier søndag aften kunne præsentere en corona-vinterpakke til sundhedsvæsnet. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Følg Politik

Coronavinterpakken, der blev præsenteret søndag aften, er tiltrængt.

Det mener Grete Christensen, der er formand i Dansk Sygeplejeråd (DSR).

- Det er vigtigt, at der bliver fokuseret på fastholdelse af sundhedspersonalet. Sygeplejerskerne står i en svær situation, og der er stort brug for, at man kan fastholde medarbejdere og tiltrække nogle af dem, som har forladt området.

- Det vil vi gå ind i forhandlinger med regionerne om, og jeg er spændt på, hvordan regionerne vil kaste sig ind i det her, siger hun i en pressemeddelelse fra DSR.

Regeringen har sammen med SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Alternativet og Kristendemokraterne lavet en coronavinterpakke.

Pakken skal blandt andet tilføre en milliard kroner til særlige midlertidige indsatser i vintermånederne i sygehusvæsnet.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Joachim B. Olsen sagde i sidste uge, at det er en sejr til sygeplejerskerne, at milliardbeløb til sygehusvæsenet er på bordet i finanslovsforhandlingerne.

Joachim B. Olsen sagde i sidste uge, at det er en sejr til sygeplejerskerne, at milliardbeløb til sygehusvæsenet er på bordet i finanslovsforhandlingerne.

Det er regionerne og de relevante fagorganisationer, der aftaler udmøntningen af pengene.

Selv om pakken er tiltrængt, er det kun en midlertidig hjælp. Det mener sygeplejerskeformanden.

- Det her er en midlertidig hjælp til de store problemer i sundhedsvæsenet - men vi har endnu til gode at løse de grundlæggende problemer med mange års underfinansiering og alt for stor travlhed. Og det løser ikke det historiske lønefterslæb for sygeplejersker og andre kvindedominerede faggrupper.

- Vinterpakken her gør ingen sommer. Der ligger stadig et meget stort arbejde foran os, for at skabe ordentlige forhold – både på sygehusene og ude i kommunerne, siger hun.

Alle landets regioner aflyser i øjeblikket planlagte operationer og behandlinger.

Det skyldes et stigende antal af indlagte med covid-19, men også mangel på arbejdskraft.

Der har været stort fokus på sygeplejerskernes arbejdsforhold og løn de seneste måneder.

I sommeren lavede sygeplejerskerne en ti uger lang strejke. Den sluttede med et regeringsindgreb.

Der var dog stadig sygeplejersker, der markerede deres utilfredshed med arbejdsforholdene ved at lave overenskomststridige arbejdsnedlæggelser.

Finansminister Nicolai Wammen (S) afviste på det doorstep, hvor coronavinterpakken blev præsenteret, at sygeplejerskernes arbejdsnedlæggelse havde indflydelse på pakken.

- De her penge er ikke til en bestemt medarbejdergruppe. De skal gå til alle. Det har ikke noget med konflikten af gøre, sagde han.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.