Synd for Merkel: Det går hun glip af

Eberhardt og Karin Flöther fra Lüneburg er klar med kaffen i deres autocamper i Blåvand, hvis Angela Merkel dropper det officielle besøg i København

- Frau Merkel, vi giver kaffe i auto-camperen. Det er da noget mere afslappende end at rende til officielle møder i København.

Eberhardt og Karin Flöther fra Lüneburg fatter ikke, hvorfor kansler Angela Merkel, der i dag besøger Danmark, bruger tid på at rende til officielle møder i København.

På den tyske kanslers dagsbefaling står blandt andet et besøg hos Dronning Margrethe og statsminister Helle Thorning.

Der er langt bedre ting at tage sig til i det danske kongerige, mener det tyske ægtepar.

Et skønt land
- Danmark er et skønt land. Frau Merkel skulle i stedet tage en uge fri og få slappet noget af. Her er de skønneste strande. Helt uden bomme. Her er heller ingen sandslotte, man kan falde i. Og så er der slet ingen forbud. Hun kan roligt komme. Man må endda gå tur med sin hund på stranden, lyder det beroligende fra Karin og Eberhardt.

Det tyske ægtepar har slået lejr i Hvidbjerg Camping i Blåvand ved den jyske vestkyst.

Hvert år har tyske turister omkring 12,5 millioner overnatninger i Danmark. Alene i Varde kommune kommer der flere tyskere på ferie end i hele Sverige - inklusive Stockholm.

Så der skulle være plads og erfaring nok til også at huse en tysk kansler på gennemtræk.

Vesterhavet - helt gratis og uden bomme. Det fåes næsten ikke større. (Foto: Gonzales Photo/Polfoto)
Vesterhavet - helt gratis og uden bomme. Det fåes næsten ikke større. (Foto: Gonzales Photo/Polfoto)
 

Eberhardt og Karin nyder netop friheden i Danmark.

- Her er ikke nær så mange regler, som i Tyskland. Alligevel fungerer alt mærkværdigvis, konstaterer det tyske ægtepar, som har holdt ferie i Danmark gennem de sidste 25 år.

Lars Ramme, markedschef i VisitTyskland, kender alt til, hvad tyskerne er vilde med i Danmark.

- I Tyskland er strandene hegnet ind og reguleret på en lang række områder. I Danmark kan man frit være bøsse og gå tur på stranden med sin hund. Det kunne aldrig ske i Tyskland, konstaterer Lars Ramme bramfrit.

Den jyske vestkyst med det brusende hav og de brede, hvide sandstrande er stadig det helt store hit blandt tyskerne. Men Angela Merkel er åbenbart mere til storbyens asfalt, brosten og trafiklarm.

Et andet sted, som tyskerne holder meget af i Jylland, er Mols Bjerge.

Nationalparken Mols Bjerge. Tyskerne leder efter skiltet til nationalparken og kan ikke finde bommen, hvor de skal betale for at køre ind. (Foto: Google Earth)
Nationalparken Mols Bjerge. Tyskerne leder efter skiltet til nationalparken og kan ikke finde bommen, hvor de skal betale for at køre ind. (Foto: Google Earth)
 

- Tyskerne elsker naturen og vore nationale parker. Men de bliver dybt forvirrede, når de for eksempel ankommer til Mols Bjerge. De kan ikke finde skiltet med 'naturpark' og leder efter bommen, hvor de skal betale.

Tyskerne er vant til, at alt er reguleret og har forordninger. I Danmark nyder tyskerne, at de kan lade skuldrene falde lidt ned, siger Lars Ramme.

Vilde med kongefamilien
Den danske kongefamilie er et stort hit hos mange tyskere.

- Her kan man godt sige, at Angela Merkel rammer plet med sit besøg hos Dronning Margrethe. Tyskerne har jo ikke selv et kongehus og de elsker det royale og alle slottene.

Amalienborg, garderne, Rosenborg og Kronborg står højt på de tyske turisters liste over, hvad de vil se i Danmark, fastslår Lars Ramme.

Himmelbjerget er også et yndet turist-mål for tyskerne. Men det orker Angela Merkel åbenbart heller ikke at bestige.

Tyskerne smågriner lidt af Himmelbjerget. Men holder af at komme der. Merkel holder sig væk.(Foto: Carsten Ingemann/Polfoto)
Tyskerne smågriner lidt af Himmelbjerget. Men holder af at komme der. Merkel holder sig væk.(Foto: Carsten Ingemann/Polfoto)
 

- Det er jo nok ikke for selve 'bjergets' skyld, at tyskerne besøger stedet. De smågriner lidt over, at vi kalder det et 'himmelbjerg.' Man kommer lidt i øjenhøjde med hinanden. Så jeg kan da klart anbefale Angela Merkel at tage en tur til Himmelbjerget.

Christiania et hit
Ifølge Lars Ramme er fristaden Christiania også et trækplaster for mange tyskere. Heller ikke Christiania får besøg af kansleren, som ellers nok kunne trænge til at fyre en beroligende bong-pibe af efter de seneste krigsforhandlinger med Putin.

- Tyskerne synes, at Christiania er interessant. Det handler igen om friheden.

Også Bornholm en regulær perle i tyskernes øjne. Men heller ikke klippeøen med røgede sild og Hammershus frister den tyske kansler.

- Der er ti gange flere tyskere, der kender Bornholm i forhold til Fyn og Sjælland. Øen har et stærkt brand i Tyskland, siger Lars Ramme.

Billige håndbajere ved grænsen
På campingpladsen i Hvidbjerg nyder Eberhardt og Karin livet i deres autocamper.

- Der er heller ikke så dyrt i Danmark mere i forhold til tidligere. Da vi begyndte at komme for 25 år siden med vores tre børn, var der meget dyrere her i forhold til Tyskland. Men det har langsomt udlignet sig gennem årene, lyder det fra det gæstfrie ægtepar.

Og hvis Frau Merkel skulle trænge til en håndbajer, så er der altid billige slag-tilbud på tre kasser øl i butikkerne ved den dansk-tyske grænse.

- Det er faktisk det billigste sted i hele verden at købe øl, siger markedschef Lars Ramme.

34 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere