Tænketank: Indrejseforbud for imamer bør afgrænses

Indrejseforbud for rabiate imamer, risikerer at ramme de forkerte, advarer tænketanken Justitia

Indrejseforbud mod hadprædikanter bør afgrænses, skriver chefjurist Jacob Mchangama fra tænketanken Justitia. (Foto: Lars Just)
Indrejseforbud mod hadprædikanter bør afgrænses, skriver chefjurist Jacob Mchangama fra tænketanken Justitia. (Foto: Lars Just)

Et holdningsbaseret indrejseforbud - som det politikerne overvejer for rabiate imamer - bør kun indføres, hvis der virkelig er et presserende behov, anbefaler Tænketanken Justitia.

- Et eventuelt indrejseforbud mod hadprædikanter bør afgrænses til personer, der vurderes at udgøre en fare for statens sikkerhed, eller som har tilskyndet til terror eller overgreb mod befolkningsgrupper, skriver chefjurist Jacob Mchangama.

Han påpeger, at et lignende forbud i Storbritannien ud over ekstremistiske islamistiske prædikanter også har ramt personer som den hollandske politiker og islamkritiker Geert Wilders og den amerikanske musiker Tyler The Creator.

Tyler The Creator er en rapper, hvis tekster af nogle opfattes om homofobiske og nedværdigende over for kvinder. Sidste år blev han ifølge eget udsagn nægtet indrejse i Storbritannien på grund af indholdet i sine tekster.

Det britiske indenrigsministerium, Home Office, betonede dengang over for The Guardian, at det er et privilegium at rejse ind i Storbritannien, og at indenrigsministeren kan nægte personer indrejse, hvis personens tilstedeværelse ikke er til gavn for det fælles bedste.

- Bestemmelsernes uklarhed rammer således bredere end blot hadprædikanter, hvilket bør undgås i Danmark, skriver Justitia i et notat.

Se også: Moskeer efterlyser dialog om radikaliseringsudspil

17 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere