Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) får hårde hug for sin planlagte fordeling af de 262 millioner kroner til kommunerne, som skal bruge pengene til at hjælpe mennesker på langvarig kontanthjælp i job, skriver Avisen.dk.
- Det er fuldstændig ude i hampen, siger Ivan Leth, formanden for Hjørring kommunes beskæftigelsesudvalg, Ivan Leth (S) til Avisen.dk.
I et brev fra netop Hjørring Kommune, der lige er landet på ministerens bord, står der, at fordelingen af pengene sender 'helt forkerte signaler,' og at modellen 'belønner de kommuner, der hidtil har valgt en passiv beskæftigelsesindsats.'
- Det er et helt forkert signal om, at det kan svare sig at læne sig tilbage i forhold til de svageste grupper - og at foregangskommunerne bliver straffet for at have prioriteret en indsats finansieret af egne midler, skriver formanden for Hjørring kommunes beskæftigelsesudvalg, Ivan Leth (S) og næstformand Jørgen Christensen (V) til ministeren.
Sagsbunker skal vendes
I efteråret blev de nuværende regeringspartier, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Radikale, SF og Alternativet enige om, at en del af den årlige satspulje, skulle gå til en særlig indsats for 27.000 borgere, der har været længst i kontanthjælpssystemet.
Den 15. maj udløber fristen for at søge om pengene, men Hjørring Kommune betakker sig på forhånd i protest mod den fordeling og de betingelser, som Beskæftigelsesministeriet har meldt ud.
- Der er lagt op til, at vi skal vende bunken af sager om borgere, der har været i systemet i over fem år, men det har vi allerede gjort. Og ministeren har fremhævet vores indsats, siger Ivan Leth.
Kommuner, der kan tælle flest borgere på langvarig kontanthjælp, står til at modtage det største beløb. Derimod skal kommuner, der på eget initiativ og for egen regning allerede har hjulpet borgere ud af kontanthjælpen, ikke regne med de store beløb fra den statslige pulje.
I Hjørring, hvor de lokale politikere i 2015 besluttede at investere over 100 millioner kroner i en helt ny beskæftigelsespolitik, er der kun omkring 100 borgere på langvarig kontanthjælp tilbage. Det betyder, at kommunen kan søge om en million kroner fra satspuljen, mens andre kan se frem til at modtage langt større beløb.
Troels Lund Poulsen meddeler til Avisen.dk, at han vil besvare Hjørring Kommunes brev, før han kommenterer sagen i medierne.
Måske ved politikerne i Hjørring, hvad de taler om. De har i hvert fald haft held med at få en 600 borgere fra kontanthjælp til arbejde eller i uddannelse. Det kan du læse mere om her.