Annonce:
Annonce:

Talsmand: Det er en trussel mod Rusland

Den finske præsident og landets statsminister anbefaler, at Finland hurtigst muligt bliver medlem af Nato. Det vil være en trussel mod Rusland, siger Kreml-talsmand

Rusland har præventivt slået en aggression tilbage. Det var en tvungen, rettidig - og den eneste rigtige - beslutning, sagde Putin blandt andet i sin tale til nationen på på årsdagen for Sovjetunionens sejr over Nazityskland

Rusland vil betragte det som en trussel, hvis Finland bliver medlem af Nato. I sin tale under mandagens markering af Sovjetunionens sejr over Nazityskland i '45 forklarede Putin ligeledes invasionen af Ukraine med den trussel, han mener, Vesten udgør.
Annonce:
Følg Politik

Hvis det står til Finlands præsident, Sauli Niinistö, og den finske statsminister Sanna Marin skal Finland tilslutte sig Nato som fuldgyldigt medlem.

Og det skal gerne ske hurtigt, lød det i en erklæring torsdag.

Men den udmelding er ikke faldet i god jord alle steder. Og slet ikke i Rusland, skriver CNN.

Vil ikke gøre verden sikker
Rusland vil betragte et finsk medlemskab af Nato som en trussel, og det vil ikke bidrage til mere sikkerhed, lød det torsdag fra Dmitry Peskov, som er talsmand for Kreml. 

- Som vi har sagt mange gange før, så vil en udvidelse af Nato ikke gøre verden mere stabil og sikker, sagde han ifølge CNN.

Peskov fortalte desuden, at Ruslands reaktion vil afhænge af udviklingen af ​​Nato's militære infrastruktur.

Annonce:

- Det vil afhænge af, hvad denne udvidelse vil medføre - hvor langt og hvor tæt på vores grænser den militære infrastruktur vil bevæge sig, lød det fra talsmanden.

Artiklen fortsætter under videoen ...

En fiasko
Finlands ønske om optagelse i Nato er endnu et nederlag for Rusland og Putin.

Det fortalte Mette Skak, der er Ruslands-ekspert og lektor på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, til Ekstra Bladet i forbindelse med Finlands erklæring.

- Det er en fiasko for russisk sikkerhedspolitik. For dem har det handlet om at svække Nato mest muligt og få USA længere væk fra den russiske grænse.

- Det, man har fået ud af krigen i Ukraine, er et mere samlet Nato og et tættere samarbejde mellem EU og Nato, sagde hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: