Theresa May mødes af mistillidsafstemning blandt partifæller

Theresa Mays eget parti skal stemme om, hvorvidt de har tillid til hende som leder

Onsdag aften trådte Theresa May ud af sit hjem i Downing Street 10 og gav en kort udtalelse. Hun takkede for støtten, men hun lovede også at lytte til de partifæller, der har udtrykt mistillid til hende. Video: AP

Der kommer onsdag en afstemning hos De Konservative i Storbritannien, der skal tage stilling til, om man skal udtrykke mistillid til premierminister Theresa May.

Det er hendes håndtering af EU-skilsmissen, der får medlemmer af hendes parti til at reagere.

Det er Graham Brady, der er formand for en fraktion i partiet, der kalder sig 1922-komitéen, som oplyser, at der er nok underskrifter til at udløse en afstemning blandt medlemmer i parlamentet om mistillid.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Taber May afstemningen, så må hun træde tilbage som leder af Det Konservative Parti. Sker det, er hun færdig som premierminister.

Afstemningen vil finde sted onsdag aften.

May kæmper videre
Lidt i ti dansk tid var Theresa May klar foran Downing Street 10 for at kommentere nyheden om mistillidsafstemningen.

Her gjorde hun det helt klart, at hun bestemt ikke havde tænkt sig at træde tilbage.

- Jeg vil kæmpe mod mistilliden i mit parti med alt, hvad jeg har, siger hun.

Den britiske premierminister skulle have været i Dublin onsdag for at diskutere brexit, men har besluttet at blive i London for at kæmpe for sin plads som premierminister og formand for det konservative parti.

- Jeg er klar til at gøre arbejdet færdigt, sagde den pressede premierminister.

Nok til at udløse afstemning
Hendes modstandere har samlet mindst 48 utilfredse parlamentarikere. Det er ifølge partiets love nok til at udløse en mistillidsafstemning.

Det Konservative Parti råder over 315 mandater i parlamentet. Ifølge Reuters har mindst 185 konservative parlamentsmedlemmer offentligt har tilkendegivet, at de vil støtte May.

Hvis 158 medlemmer eller flere støtter May, kan hun fortsætte som både formand og premierminister.

Parlamentet skulle tirsdag have stemt om den brexitaftale, som hun har aftalt med EU efter mere end 20 måneders forhandlinger. Den ville resultere i et såkaldt blødt brexit.

Der er fortsat stor uro i Storbritannien omkring den kommende brexit, som det tilsyneladende er vanskeligt at finde en løsning på. Foto: AP
Der er fortsat stor uro i Storbritannien omkring den kommende brexit, som det tilsyneladende er vanskeligt at finde en løsning på. Foto: AP
 

Men mandag udsatte hun afstemningen, da hun kunne konstatere, at hun ikke havde nok opbakning i sit eget parti og i oppositionen.

En fløj i hendes parti vil have et fuldstændigt brud med EU, et såkaldt hårdt brexit, når Storbritannien træder ud af EU 29. marts. Det er også herfra, at kravet om en mistillidsafstemning kommer.

447 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere