Thorning advarer Løkke: Hold dig under 20 procent

Går dit parti frem, så taber du magten. Det viser historien, mener Thorning, som gav Løkke en ironisk advarsel

'Det har været meget hyggeligere, end det har set ud udefra,' sagde Helle Thorning-Schmidt om sine valgkampsdueller med Lars Løkke Rasmussen. (Foto: KHAN TARIQ MIKKEL)
'Det har været meget hyggeligere, end det har set ud udefra,' sagde Helle Thorning-Schmidt om sine valgkampsdueller med Lars Løkke Rasmussen. (Foto: KHAN TARIQ MIKKEL)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har haft flere hårde tv-dueller i valgkampen. Men ved overdragelsen af Statsministeriet mandag var der forsonlige toner mellem de to politiske ledere.

- Det har været meget hyggeligere, end det har set ud udefra, siger Helle Thorning-Schmidt om valgkampens mange dueller

- Vi står tit og taler sammen, når der ikke er kamera på, og det er meget hyggeligere, end man skulle tro, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hendes egen valgkamp førte til en pæn fremgang fra Socialdemokraterne, som trods flere års beskyldninger om løftebrud overgik valgresultatet fra 2011. Alligevel tabte hun magten.

For Løkke var situationen omvendt. Ved valget i 2015 gik Venstre tilbage, men Løkke blev statsminister. Det får Thorning til at give Lars Løkke Rasmussen følgende råd med på vejen:

- Sørg for, at dit parti ikke går frem. For hvis man går frem, så er man ude af Statsministeriet, siger Thorning med et smil og tilføjer:

- Lars, lad være med at komme over de 20 procent i meningsmålingerne. Du gambler med din plads i Statsministeriet. Det er ikke noget, jeg finder på. Der er historisk belæg for det, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hendes gave til Lars Løkke Rasmussen er en kasket, et krus, en paraply og sokker med EU's stjerner på. Det er en ironisk kommentar til blå bloks enighed om en mere skeptisk linje over for EU:

- Det er en humoristisk gave, men også en gave med en smule alvor. Vi bør være tættere på kernen i EU, siger Helle Thorning-Schmidt.

Lars Løkke Rasmussen takker på sin side Helle Thorning-Schmidt for det, hun havde ydet for Danmark. Hans gave er fire billetter til Grøn Koncert, så Thorning kan få tid til at nyde familien - og en såkaldt selfiestang, så Thorning kan tage billeder af sig selv.

Det sidste er et lille vink til et meget omtalt billede, Thorning fik taget af sig selv med USA's præsident, Barack Obama, og Storbritanniens premierminister, David Cameron.

6 kommentarer
Vis kommentarer