Thorning hængt ud i britisk medie: Vild løn i nyt velgørenhedsjob

Den tidligere statsminister møder britisk kritik for sin høje løn i jobbet som topchef i Save The Children

Helle Thorning Schmidt må siges at have skudt papegøjen med sit job som CEO hos Save The Children.

Ikke nok med at hun kan flytte sammen med sin britiske mand Stephen Kinnock i London, følger der også en ordentlig løncheck med i bagagen. På Save The Childrens hjemmeside fremgår det, at den tidligere statsminister får en årsløn på 235.000 britiske pund. Medregner med pension og andre tillæg får hun 246.750 pund svarende til knap 2,2 millioner. Det skriver Daily Mail.

Som statsminister tjente Thorning knap 1,5 millioner, og da hun tidligere på året tiltrådte sit nye job, fulgte der altså lidt af en lønforhøjelse med.

Den høje løn bliver nu kritiseret i det britiske medie Daily mail, som sætter fokus på lønnen hos topchefer i velgørenhedsorganisationer. Millionlønningerne vækker forargelse, fordi mange velgørenhedsorganisationer får penge fra staten og altså fra britiske skatteydere.

Helle forsvarer million-løn i nyt job: Ligesom Verdensbanken

Skyhøje lønninger
På listen over de million-betalte topcehefer i velgørenhedsorganisationer er Helle Thornings løn dog langt fra den højeste.

Ifølge Daily Mail er de højeste lønninger nemlig dobbelt så store som Helle Thornings. Som et eksempel tjener topchefen for 'International Rescue Commitee' og tidligere labourpolitiker David Miliband knap 531.000 pund, svarende til 4,7 millioner om året.

De høje lønninger bliver fordømt af den konservative britiske politiker Pauline Lantham, som nu vil have Rådet for International Udvikling til at gå ind i sagen.

-Det overrasker mig ikke, at David Miliband ikke har lyst til at komme tilbage til Parlamentet, når man hører om denne slags lønninger, siger hun og tilføjer:

- Offentligheden bliver meget bekymret. Disse er ikke normale lønninger – selv ikke store virksomheder betaler så store beløb.

Thorning: Høj, men rimelig løn
Rad Barnet har tidligere været i stormvejr, da det i 2014 kom frem, at deres daværende topchef havde modtaget en årsløn svarende til 2,3 millioner danske kroner.

I et tidligere interview med Ekstra Bladet fortalte Helle Thorning, at hun ser lønnen som høj, men rimelig.

- Jeg kan godt forstå, at mange synes, at det er rigtig mange penge. Men det skal være et lønniveau for, hvad en chef kan få i FN eller Verdensbanken, for at tiltrække de rigtige mennesker, sagde Helle Thorning til Ekstra Bladet.

- Men det er også et lønniveau, som på ingen måde kan sammenlignes med det, som man kan få i det private erhvervsliv, sagde hun.

Thorning: Derfor forlader jeg dansk politik

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.