Thorning om datters seksualitet: - Jeg er stolt

Helle Thorning-Schmidt taler ud om helt personlige ting i ny bog

Det er en personlig bog, Helle Thorning-Schmidt har begået Foto: Henning Hjorth/POLFOTO
Det er en personlig bog, Helle Thorning-Schmidt har begået Foto: Henning Hjorth/POLFOTO

Tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt giver i sin nye bog ’Hvad man ikke dør af’ et indblik i, hvordan det var at have magten og årene, der fulgte.

TV2 fortalte en tydeligt berørt Helle Thorning-Schmidt om den dag, hendes dengang 15-årige datter fortalte, at hun var lesbisk.

- Først bliver man lidt bekymret, for man tænker: "Åh nej, nu bliver tingene sværere for hende, end det ellers skulle have været, hvis man skal bo i udlandet, eller man gerne vil have børn sammen", men på den anden side er jeg helt vildt stolt af hende, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Jeg får helt tårer i øjnene af at tænke på hende, for jeg er stolt af, at hun på den måde vælger sit eget liv, og hvordan hun gerne selv vil leve. Det, synes jeg, er noget af det stærkeste udtryk for, at hun er en stærk person, siger Helle Thorning-Schmidt.

En hård facade
Tårer og følelser var ellers ikke noget, der kendetegnede Thorning igennem de mere end ti år som formand for Socialdemokratiet, men det var en helt bevidst strategi, der fulgte med jobbet.

- Jeg bejlede til landets ypperste post som statsminister, og jeg tror, at det, som danskerne havde brug for at se, det var en person, der havde hænderne på rattet og som også kunne styre vognen, når det blev rigtig svært, og der har jeg nok været lidt sparsom med at dele tårer og følelser med befolkningen.

Det betyder dog ikke, at power-kvinden ikke har nogen følelser. Ifølge hende selv, så har hun let til tårer.

- Jeg kan græde over hvilken som helst film, eller hvis jeg ser 'X-factor', men jeg tror ikke, det er det, befolkningen har lyst til at se, siger Helle Thorning-Schmidt.

kommentarer

Der er lukket for nye kommentarer til denne artikel.

Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen