Thorning ser ingen dobbeltmoral i sin kritik af Løkke

Det er OK, når Thorning skoser Lars Løkke for dokumentation, men ikke Henrik Sass for det samme, mener hun

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ser ikke en dobbelt standard, når hun skoser Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, der ikke kan dokumentere påstande om ledige, men ikke vil kritisere sin partifælle, erhvervsminister Henrik Sass Larsen (S) for det samme.

- Der er gået Panorama i den, og det er ikke første gang, Venstre bruger meget tvivlsomme tal, sagde statsministeren i TV 2s duel med Løkke forleden.

Hun kritiserede, at han ikke kunne dokumentere, at Panoramas direktør ikke kan få ansat ledige på overførsler.

Sass kritiserer torsdag, at danske håndværkere er for dyre.

-Jeg talte med en for nylig, som fortalte, at den tømrer, der rendte rundt i hans hjem og satte køkken op, fik mere end 4000 kroner om dagen. Det var sørme pebret, siger Henrik Sass Larsen til Ekstra Bladet.

Da TV 2 spørger, forklarer Henrik Sass Larsen, at det er en bekendt i Greve, men at han ikke vil sige mere.

Statsministeren ser intet dobbeltmoralsk i sin reaktion.

- Jeg kender ikke det konkrete eksempel. Det må I spørge Henrik Sass Larsen om. Men jeg synes jo, at der er stor forskel. Lars Løkke Rasmussen brugte et eksempel, han havde hørt om, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Da der så skulle følges op, var det umuligt at finde en person, der kom i nærheden af det. Det er en underlig situation. Der var gået Panorama i den. Her er det noget andet. Det er ikke noget, vi introducerer som en del af vores valgkamp.

Thorning kritiserer også Venstres Claus Hjort Frederiksen for at ville indføre tyske lønninger, men ikke når Sass Larsen er imod høje danske lønninger.

- Der er meget stor forskel på det, der er sagt. Claus Hjort Frederiksen har decideret sagt, at vi skal have tyske lønninger. Henrik Sass har sagt, at vi skal have mere konkurrence. Er der nogen, der er uenige i, at vi skal have mere konkurrence, siger hun.

28 kommentarer
Vis kommentarer