Thorning: Vi ønsker bred aftale om social dumpning

Regeringen opfordrer Venstre og Dansk Folkeparti til politisk aftale om såkaldt social dumping efter valget.

Regeringen vil skabe en bred politisk aftale med Venstre og Dansk Folkeparti om såkaldt social dumping efter valget

Derfor bør de to partier i valgkampen oplyse, om de vil være med i en aftale, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun torsdag sammen med justitsminister Mette Frederiksen (S) fremlægger Socialdemokraternes forslag mod det, de kalder social dumping.

- VK-regeringen gjorde i ti år intet for at stoppe social dumping. Siden 2011 har det været særdeles sparsomt med opbakningen til regeringens hårde indsats mod social dumping. Det er vores ambition, at vi efter valget kan samle et bredt flertal, siger Helle Thorning-Schmidt og fortsætter:

- Vi ønsker kort sagt en bred politisk aftale om, hvordan vi bekæmper social dumping. Til gavn for lønmodtagerne, men ikke mindst til gavn for de virksomheder, som kører efter spillereglerne. Kort sagt til gavn for Danmark.

Regeringen vil stoppe, hvad man kalder social dumping ved fortsat at lade Arbejdstilsynet, Skat og politi rykke ud til virksomheder sammen.

Desuden vil regeringen hæve bøderne, hvis udenlandske virksomheder ikke tilmelder sig RUT-registret, hvor udenlandske virksomheder skal anmelde, hvis de udfører midlertidigt arbejde i Danmark, siger justitsminister Mette Frederiksen.

- Vi ønsker bødeniveauet og straffen op på dette område. Vi kan se fremkomsten af et reelt illegalt arbejdsmarked i Danmark, hvor udlændinge udenfor Europa, typisk Afrika og Asien, der ikke har lovligt opholdsgrundlag i Danmark, kommer hertil, siger Mette Frederiksen.

Regeringen vil også bremse udenlandske lastbilchauffører, som tager illegale ture i Danmark ved såkaldt cabotagekørsel. Det rammer danske lastbilchauffører, påpeger hun.

- Vi vil gerne stramme de europæiske regler på dette område. Samtidig vil vi sørge for, at de chauffører, der kører rundt i Danmark, har de nødvendige dokumenter, siger Mette Frederiksen.

1 kommentar
Vis kommentarer