Annonce:
Annonce:

Thulesen Dahl om fyring af Henriksen: Reglerne gælder for alle

Martin Henriksen er dygtig, men Thulesen Dahl var nødt til at vise, at reglerne gælder for alle, siger han

Martin Henriksen langer ud efter DF-toppen, efter han er blevet fyret som konsulent

Martin Henriksen selv langede ud efter DF-toppen, efter han blev fyret som konsulent.
Annonce:
Følg Politik

Formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, kommenterer nu for første gang fyringen af DF-profilen Martin Henriksen. Det sker i et interview med Avisen Danmark.

- De fleste ved udmærket godt, at man ikke skal sige noget negativt om en partifælle, når man bliver ringet op af en journalist. Martin italesætter en konflikt med Pia (partistifter Pia Kjærsgaard. red.) en gang til - det er netop det, vi skal væk fra, siger han.

Thulesen Dahl refererer her til udtalelser, som Martin Henriksen er kommet med til først TV2 Øst og efterfølgende til Ekstra Bladet.

Udtalelser, som peger tilbage til balladen med Pia Kjærsgaard på partiets årsmøde. 

- Jeg har bemærket, at Pia ikke var helt tilfreds. Men jeg er ikke i politik for at gøre den ene eller anden tilfreds. Jeg er i politik, fordi jeg vil gøre en forskel, sagde han til TV 2 Øst.

Annonce:

Over for Ekstra Bladet uddybede Martin Henriksen denne udtalelse, som faldt i forbindelse med et vælgermøde.

Til Ekstra Bladet sagde Henriksen:

- Det var Pias utilfredshed og nedadvendte tommelfinger, som jeg blev spurgt til på vælgermødet, og det var også Pia, jeg havde i tankerne da jeg svarede. Det er vel åbenlyst.

- Jeg gider sådan set ikke at piske en stemning op, men jeg kan jo heller ikke på et lokalt vælgermøde lade mig styre af, hvad Pia eller andre måtte tænke om mig. Og selvom jeg ikke har noget ønske om at piske en stemning op, så har jeg stadigvæk mine holdninger til, hvordan partiet kommer ovenpå igen, og hvordan vi kommer videre.

Fyret som konsulent
Mandag kom det frem, at det tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Martin Henriksen var blevet fyret fra sin stilling som konsulent i partiet.

Annonce:

Martin Henriksen blev valgt med flest stemmer af alle til DF's hovedbestyrelse på partiets årsmøde i midten af september, efter at han havde brugt sin opstillingstale på at angribe ledelsen i partiet for at være blevet for pæne og strømlinede i udlændingedebatten.

Martin Henriksen amok på partitop: 'Det er en svinestreg'

Talen var ikke ligefrem populær hos partistifter Pia Kjærsgaard, der vendte både tommel og mundvige nedad, mens Henriksen var på podiet.

Kristian Thulesen Dahl understregede også ved årsmødet, at han mente, at det skulle være slut med åben kritik af den politiske linje.

Martin Henriksen stiller op til byrådet i Stevns Kommune for Dansk Folkeparti. Det var i forbindelse med den valgkamp, at han igen bragte konflikten med Pia Kjærsgaard på banen.

Kristian Thulesen Dahl siger også i interviewet med Avisen Danmark, at han håber, at han bliver valgt.

Annonce:

- Jeg kan ikke udtale mig om ansættelsesforhold. Martin er en rigtig dygtig DF'er, som vi skal gøre brug af. Jeg håber, at han bliver valgt til byrådet i Stevns. Han er folketingskandidat og valgt til hovedbestyrelsen med rigtigt godt rygstød. Han skal bidrage til partiet, siger han.

Han tilføjer, at han er nødt til at håndhæve reglerne over for alle i partiet.

Sviner DF-top: Forventer eksklusion

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: