Annonce:
Annonce:

Thulesen Dahl opfordrer Løkke til at danne V-regering

Lars Løkke kunne ikke overbevise Dansk Folkeparti om at gå i regering på et møde fredag aften

Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, opfordrer efter nyt forhandlingsmøde Lars Løkke Rasmussen til at danne en ren Venstre-regering.

Dermed må Venstres formand gå alene i regering.

- Min opfordring er, at der dannes en mindretalsregering. Og det skal gå stærkt, for vi kommer ikke i gang med de ting, vi skal i gang med, før der er dannet en ny regering, siger Kristian Thulesen Dahl.

En af grundene til, at DF's formand vil i gang, er besparelserne i de danske regioner. Blandt andet skal Region Midtjylland spare tæt ved 700 millioner før 2019.

- Regionerne foretager besparelser på sygehusene på SR-regeringens politik. Skal vi gøre noget ved det, så skal vi have en ny regering på plads, siger han.

Annonce:

Dansk Folkeparti vil gerne både være parlamentarisk grundlag og støtteparti, men ikke en del af regeringen. Det skyldes, at regeringsgrundlaget ikke reflekterer partiets synspunkter.

- Det regeringsgrundlag, Lars Løkke Rasmussen gerne vil være statsminister på, afspejler på nogle punkter ikke Dansk Folkeparti, siger DF's partiformand og fortsætter:

- Når vi over de næste tre-fire år i den her valgperiode skal lave aftale på aftale, som vi tror, at vi kommer til med den her regering, så er der større sandsynlighed for, at vi får gennemført de ting, vi gik til valg på, uden for regeringen, end hvis vi låser os fast til et regeringsgrundlag med Venstre.

Trods opbakningen til Venstre er Kristian Thulesen Dahl klar til at kigge mod rød blok for at få gennemført partiets udspil.

- Vi håber, at Socialdemokratiet vil samarbejde, så er der større sandsynlighed for, at vi får vores politik gennemført, siger formanden.

Annonce:

Allerede på vej ind til forhandlingerne gjorde Kristian Thulesen Dahl det klart, at han ikke så den store grund til yderligere forsøg på at få flere partier ind i regeringen:

- Nu har vi haft forhandlinger i mange dage, og det ser ikke ud til, at der kommer et grundlag, så Dansk Folkeparti kan gå i regering.

Som det største parti i blå blok har Kristian Thulesen Dahl været under pres for at omsætte sine mandater i ansvar for den nye regerings politik.

DF-formanden har dog hele tiden fastholdt, at han ville placere sit parti det sted, hvor han mener, at Dansk Folkeparti vil få mest indflydelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: