Thulesen: Folk skal sendes tilbage til Tyskland

De seneste dages grænsekontrol skal fortsætte, og folk skal sendes tilbage til Tyskland, siger Thulesen Dahl

Det er Tyskland, som har valgt at åbne sine grænser for tusindvis af flygtninge og migranter. Derfor må det også være Tyskland, som tager imod, når Danmark sender dem tilbage.

Det mener Kristian Thulesen Dahl, DF's formand, som efter et orienteringsmøde torsdag taler kraftigt for at indføre en nærmest permanent kontrol ved de danske grænser.

- At Tyskland har taget de mennesker ind, er deres valg. Det er ikke det samme som, at de kan gå videre i Danmark, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han henviser til, at Danmark har en aftale om tilbagesending af grænseoverløber med Tyskland, og den kan bruges i den forbindelse.

Kristian Thulesen Dahl mener ikke, at de europæiske regler i blandt andet Dublin-forordningen forhindrer, at Danmark sender personerne tilbage:

- Hvis de kommer fra et sikkert land, så kan de sendes tilbage. Det er derfor, grænsekontrollen er vigtig, for vi skal kunne dokumentere, at folk kommer fra Tyskland, siger Kristian Thulesen Dahl.

Også De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, taler for, at der skal markant mere kontrol med, hvem der får adgang til Danmark:

- Jeg synes, myndigheder har gjort, hvad de kunne. Vi må også bare sige, at lige nu er Danmark de facto blevet et transitland. Vi ved ikke, hvor mange der opholder sig i landet. Vi ved ikke, hvem der kommer ind. Det bekymre mig mere og mere, siger Søren Pape Poulsen.

Han mener, at man snart må tage hul på diskussionen om, hvorvidt myndighederne bliver nødt til at gennemtvinge en registrering af de mennesker, der kommer ind i Danmark fra Tyskland.

- Lige nu sker der det, at folk kommer ind i landet og siger, de er fra Syrien. Det holder simpelthen ikke. Vi er nødt til at vide, hvor mange der kommer til Danmark. Hvor mange er her illegalt, og hvad er deres hensigter, siger Søren Pape Poulsen.

Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, erklærer sig tilfreds med orienteringen fra Lars Løkke Rasmussen. Han opfordrer til, at partierne nu fokusere på at finde holdbare løsninger:

- Det er ikke en situation, vi har stået i før. Jeg vil opfordrer til, at vi ikke graver grøfter på tværs af det politiske system, siger Anders Samuelsen.