Tidligere statsminister raser mod Danmark: Det er livsfarligt

Sveriges tidligere statsleder Fredrik Reinfeldt er stærkt utilfreds med indførelsen af grænsekontrol på indrejse fra Sverige til Danmark

Sådan så det ud, da den midlertidige grænsekontrol ved Øresundsforbindelsen blev genindført. Video: Ritzau
Følg Politik

Sveriges statsminister fra 2006-2014 revser danskernes mentalitet efter indførslen af grænsekontrol mellem de to lande.

- Det er den slags 'os mod dem'-tankegang, der styrer hele verden i øjeblikket. Det er livsfarligt og vil kun skabe nye krige, siger Fredrik Reinfeldt ifølge nyheteridag.se.

Den tidligere partileder, for det liberal-konservative svenske parti Moderaterne, leverede sin svada på et seminar i Göteborg i sidste uge. Han mener, at danskerne mangler tillid, og at manglende tillid kan ende med at blive farligt.

- Jeg så i fjernsynet i går, at danskerne er stolte, for endelig skal de kontrollere alle svenskere. Det er næsten som om, vi kollektivt er blevet vanvittige i Sverige og derfor ikke må slippes ind i Danmark. For så bliver Danmark smittet, siger Fredrik Reinfeldt.

Den danske justitsminister Nick Hækkerup har forklaret, at indførslen af grænsekontrollen med, at man vil komme eksplosioner og skyderier til livs. I august blev to svenske statsborgere anholdt for at have sprængt facaden på Skattestyrelsens bygning i Nordhavn i luften.

- Vi vil ikke finde os i, at kriminelle bander placerer bomber eller skyder på gaden, sagde justitsministeren ved indførslen af grænsekontrollen i oktober.

Danmark har indført grænsekontrol på færgeovergangene ved Rønne, Grenå, Helsingør og Frederikshavn samt på Øresundsforbindelsen.

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+