Tidligere Trump-allieret: Han er kørt af sporet

Anthony Scaramucci har fået nok af præsident Donald Trump

Anthony Scaramucci er tidligere kommunikationschef i Det Hvide Hus. Foto: AFP
Anthony Scaramucci er tidligere kommunikationschef i Det Hvide Hus. Foto: AFP

Anthony Scaramucci, tidligere kommunikationschef i Det Hvide Hus, tager nu offentligt afstand fra sin forhenværende chef, præsident Donald Trump.

Scaramucci mener, at Trump 'er kørt af sporet' og sammenligner præsidenten med en 'demagog' og hævder, at Trump har påført landets demokratiske institutioner 'stor skade'.

- Jeg er en trofast republikaner, og jeg har forsøgt at være trofast over for ham. Men lad os se det i øjnene: Han er kørt af sporet, og vi er nødt til at være ærlige om det, siger Scaramucci til CNN, hvor han er en hyppig gæst.

Støtter ikke genvalg
Scaramucci tilføjer, at han ikke længere kan støtte Trumps genvalg i 2020 og betegner sig selv som neutral i spørgsmålet om, hvem der skal være USA’s næste præsident.

- Jeg mener, det er temmelig oplagt. Fyren lyder mere og mere usammenhængende, og vi er mere eller mindre ligeglade med det, siger han.

Trump langer ud efter Scaramucci på Twitter, hvor han kalder sin tidligere medarbejder for 'fuldstændig uegnet' til at håndtere jobbet som kommunikationschef – et job, som Scaramucci kun havde i 11 dage, før han blev fyret.

Anthony Scaramucci fik 11 dage i Det Hvide Hus. Nu undsiger han sin tidligere chef. Foto: AFP
Anthony Scaramucci fik 11 dage i Det Hvide Hus. Nu undsiger han sin tidligere chef. Foto: AFP
 

Scaramuccis korte opholdt i Det Hvide Hus endte brat efter et opsigtsvækkende interview i The New Yorker, hvor han fornærmede flere topfolk i regeringen.

Han kaldte stabschef Reince Priebus for en 'fucking paranoid schizophrenic' og chefstrateg Steve Bannon for en mand, 'der prøver at sutte sin egen pik'.

Lyder racistisk
På tv har Scaramucci dog længe forsvaret Donald Trump, som en mand af folket. Men Scaramucci siger, at han har fået nok, efter at præsidenten er begyndt at lyde mere og mere racistisk.

- Han siger og gør ting, og man prøver at rådgive ham, men han lytter ikke til nogen længere, siger Scaramucci og hævder, at Trump har givet befolkningen 'tilladelse til at hade' hinanden.

- Han nedbryder institutionerne og alt det, som dette land står for, siger han.

309 kommentarer
Vis kommentarer