Tidligere udenrigsminister risikerer retssag

Kritiker af den tidligere britiske udenrigsminister samler 1,8 millioner kroner til retssag om EU-påstand

Boris Johnson risikerer at blive retsforfulgt for påstande, som han fremsatte under kampagnen op til EU-folkeafstemningen i juni 2016. Foto: Tim Ireland/AP
Boris Johnson risikerer at blive retsforfulgt for påstande, som han fremsatte under kampagnen op til EU-folkeafstemningen i juni 2016. Foto: Tim Ireland/AP

En dommer i London skal i næste uge afgøre, hvorvidt der er grundlag for en retssag mod Boris Johnson for at have fremsat urigtige påstande om EU.

Det skriver The Guardian, efter at der tirsdag har været gennemført en høring om et privat sagsanlæg mod den tidligere udenrigsminister.

Johnson, som er en mulig kommende premierminister, risikerer at blive retsforfulgt for påstande, som han fremsatte under kampagnen op til EU-folkeafstemningen i juni 2016.

Høringen om sagen tirsdag fandt ifølge The Guardian sted under private former foran en dommer, Margot Coleman, forud for en offentlig høring i sagen næste torsdag.

Her vil der blive taget stillig til sagens videre forløb.

The Guardian skriver, at Marcus Ball, som har anklaget Johnson for at misbruge sin position, tirsdag fik stort bifald ved høringen uden for en retsbygning i Westminster af tilhængere, som har hjulpet med at rejse over 200.000 pund (op mod 1,8 millioner kroner) til at finansiere en retssag.

Sagen gælder Johnsons udtalelser om, at Storbritannien igen kan få kontrol over cirka 350 millioner pund (knap tre milliarder kroner) om ugen, når det forlader EU.

- Det ville være godt, som mange af os har påpeget, at disse penge hver uge kunne gå til det britiske sundhedsvæsen, sagde Johnson under kampagnen i 2016.

Påstanden blev under kampagnen sat stort op på siden af de britiske dobbeltdækkerbusser.Jurister, som Johnson havde samlet, var til stede ved høringen tirsdag, men han var ikke selv til stede.

Ball har brugt tre år på at forberede sagen og rejse midler til den.

10 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere