Tilsyn vil have Trump-rådgiver fyret

Donald Trump skal fyre rådgiveren Kellyanne Conway, mener tilsyn

USA's præsident, Donald Trump, bør fyre sin rådgiver Kellyanne Conway.

Sådan lyder det torsdag fra et tilsyn, der hører under USA's regering.

Det særlige tilsyn, Office of Special Counsel (OSC), mener, at Conway har overtrådt en særlig lov fra 1939, der gælder for ansatte i Det Hvide Hus.

Loven, der kaldes Hatch Act, forbyder personer, der tjener i Det Hvide Hus, fra en række udvalgte politiske handlinger. Præsidenten, vicepræsidenten og andre højtstående embedsfolk er undtaget fra loven.

Conway skal dog have overtrådt loven ved gentagne gange at have ytret sig kritisk om Demokraternes præsidentkandidater.

- Set i lyset af at Conway har overtrådt loven flere gange og udvist ligegyldighed over for loven, anbefaler OSC, at hun bliver fjernet fra føderal tjeneste, hedder det i udtalelsen fra tilsynet.

Det Hvide Hus har affejet opfordringen fra OSC og anmodet om, at rapporten bliver trukket tilbage.

Steven Groves, der er vicepressetalsmand i Det Hvide Hus, mener, at rapporten bryder med Conways rettigheder og ytringsfrihed.

- På grund af de utallige fejl, der er i udtalelsen, og den fejlfyldte proces i forbindelse med udgivelsen beder vi om, at I trækker rapporten tilbage og fortsætter i en dialog, der allerede skulle have fundet sted, siger han.

Kellyanne Conway udtalte sig i sidste måned kritisk om den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden.

Hun har også langet ud efter kandidaterne Bernie Sanders og Seth Moulton.

52-årige Conways mand, den republikanske advokat George Conway, er en udtalt kritiker af Trump. Han har blandt andet opfordret til en rigsretssag mod præsidenten og sagt, at Trump er "mentalt syg".

/ritzau/Reuters

8 kommentarer
Vis kommentarer