To billeder taget med otte års mellemrum

Der var rigeligt med plads på tilskuerpladserne, da Donald Trump i dag blev indsat som USA's præsident

Billedet til venstre er fra Barack Obamas indsættelse i 2009. Billedet til højre er taget i dag, da Trump blev indsat som præsident. (Foto: AP)
Billedet til venstre er fra Barack Obamas indsættelse i 2009. Billedet til højre er taget i dag, da Trump blev indsat som præsident. (Foto: AP)

Disse to billeder er taget på samme tidspunkt med otte års mellemrum.

Ifølge Associated Press er begge fotografier taget kort før klokken 12 lokal tid fra toppen af det 169 meter høje Washington-monument.

På det øverste foto er Obama ved at blive indsat som præsident 20. januar 2009. Obama satte rekord, da han trak omkring 1,8 millioner mennesker til begivenheden.

Det nederste foto viser folkemængden, da Donald Trump i dag blev taget i ed som USA's 45. præsident. Området foran Kongressen er ikke engang halvt fyldt.

Trump-lejren har sagt, at man forventede omkring 900.000 tilskuere til begivenheden, men det var tilsyneladende en smule optimistisk.

Et foreløbigt tal fra amerikansk presse anslår antallet af fremmødte til omkring 250.000 personer, men der er endnu intet officielt tal.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Der er dog andre tegn på, at amerikanernes interesse for at overvære Donald Trumps indsættelse var ret beskeden.

Mange hoteller i regeringsbyen har meldt om ledige værelser, hvilket ikke var tilfældet i hverken 2009 eller 2013, skriver Associated Press.

Den kollektive trafik i Washington slap også nemt fra Donald Trumps store dag.

Ifølge byens transitsystem havde der klokken 11 lokal tid kun været 193.000 rejsende.

Til sammenligning havde der på samme klokkeslæt været 513.000 rejsende i 2009. Fire år senere - ved Obamas anden indsættelsesceremoni - var antallet af rejsende 317.000.

342 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere