To mænd skal dyste om formandspost

De to kandidater til at overtage fra Theresa May er fundet i Storbritannien. Michael Gove er elimineret

Storbritanniens næste premierminister kommer til at hedde enten Boris Johnson eller Jeremy Hunt.

Det står klart, efter at Det Konservative Parti i Storbritannien torsdag for femte gang har stemt om, hvem der skal være kandidat til at overtage Theresa Mays post som konservativ partileder og premierminister.

55-årige Boris Johnson, der i høj grad personificerede modstanden mod EU op til folkeafstemningen i 2016, er tidligere britiske udenrigsminister.

52-årige Hunt er den nuværende britiske udenrigsminister.

Feltet af kandidater er de seneste knap to uger blevet skåret ned fra ti officielle kandidater til de endelige to, Johnson og Hunt.

Torsdag blev først indenrigsminister Sajid Javid skåret fra. Og ved den femte afstemningsrunde var det så miljøminister Michael Gove, der blev elimineret.

Boris Johnson fik - ligesom ved tidligere afstemninger - klart flest stemmer.

Han blev topscorer med 160 styk. Det var til gengæld helt tæt mellem Hunt og Gove, der fik henholdsvis 77 og 75 stemmer.

Boris Johnson er favorit til at blive partileder og Storbritanniens næste premierminister. Han har sagt, at Storbritannien forlader EU senest ved deadline den 31. oktober - med eller uden en brexitaftale.

Det bliver medlemmerne af Det Konservative Parti landet over, der ved en urafstemning i juli skal vælge mellem de to bedst placerede kandidater.

Vinderen præsenteres tidligst den 22. juli.

7 kommentarer
Vis kommentarer