Tog røven på Boris Johnson: Udgav sig for at være nyvalgt premierminister

Den britiske udenrigsminister Boris Johnson er havnet i en pinlig affære, efter han i knap 20 minutter taler med en person, han tror er Armeniens premierminister

Johnson fik blandt andet joket om rige russere og talt om krigen i Syrien, da han blev udsat for telefonfis. Foto: Ritzau Scanpix / Paul Hackett
Johnson fik blandt andet joket om rige russere og talt om krigen i Syrien, da han blev udsat for telefonfis. Foto: Ritzau Scanpix / Paul Hackett

- Barnligt.

Det er ifølge Reuters det britiske udenrigsministeriums umiddelbare kommentar til, at Boris Johnson, Storbritanniens udenrigsminister, i 18 minutter blev holdt for nar af en person med østeuropæisk accent, der udgav sig for at være Armeniens nyvalgte premierminister, Nikol Pashinyan.

'Håber ikke, Putin forgifter mig'
I den cirka 18 minutter lange telefonsamtale når Johnson at tale om blandt andet krigen i Syrien, forgiftningen af eks-agenten Sergej Skripal på britisk jord og Storbritanniens forhold til Rusland.

- Som du sikkert ved, skal jeg mødes med præsident Putin i næste uge. Jeg håber ikke, han forgifter mig med Novichok, siger spøgefuglen, mens Johnson slår en latter op, men prøver at holde en diplomatisk tone.

- Jeg synes, det er meget vigtigt, hr. premierminister, at vi ikke får en ny kold krig. Det ønsker jeg ikke. Ingen i Storbritannien ønsker det. Jeg føler, at Rusland har begået en forfærdelig fejl ved at forsøge at dræbe Sergej og Yulia Skripal med Novichok. Deres opførsel er generelt meget ødelæggende, svarer Boris Johnson.

Hør telefonopkaldet her. Artiklen fortsætter under klippet.

Rammer en oligark
De to kommer også ind på, at mange super-rige russere er vældig glade for den britiske hovedstad.

- Kaster du en sten i Kensington (område af London, red.) rammer du en oligark, joker Boris Johnson, der flere gange får inviteret den nyudnævnte præsident til Storbritannien, så han kan vise flere beviser på, at russerne stod bag angrebet med nervegiften.

Lugter lunten
Efter cirka 15 minutter fortæller spøgefuglen sågar, at han har informationer fra Putin om, at han 'påvirker' Jeremy Corbyn, formanden for Labour-partiet.

- Putin sagde, at hans folk mødtes med repræsentanter for Mr. Corbyn og gav ham penge fra Kreml. Oplysninger der tydeligvis overrasker udenrigsministeren,

Få minutter efter lugter Johnson dog lunten og smækker røret på efter et forsøg på at afslutte samtalen.

Udenrigsministeriet i Storbritannien er selvsagt ikke meget for den pinlige gang telefonfis med Johnson.

- Brugen af kemiske våben i Salisbury og Syrien, og nylige begivenheder i Armenien er alvorlige emner. Disse barnlige handlinger viser en manglende seriøsitet hos ham, der ringede, og dem, der støtter ham, skriver de i en pressemeddelelse.

60 kommentarer
Vis kommentarer