Topofficer: Militær løsning i Nordkorea vil være 'forfærdende'

USA's generalstabschef konstaterer, at Nordkorea aldrig vil få lov til at udvikle atomvåben til angreb på USA

I sidste uge skærpede Nordkorea retorikken over for USA (Video: AP)

En militær løsning på den nordkoreanske rakettrussel ville være "forfærdende". Det siger den øverste officer i USA's hær, Joseph Dunford.

Men det er "umuligt at forestille sig", at man vil tillade Nordkorea at opbygge en evne til atomangreb på USA, konstaterer han.

Dunford, der leder den amerikanske generalstab, var torsdag på besøg i Kina.

Her fortalte han journalister, at præsident Donald Trump direkte har "bedt os om at finde troværdige og duelige militære muligheder, og det er præcis, hvad vi gør".

Det var et svar på spørgsmål om udtalelser fra Trumps rådgiver Steve Bannon.

Bannon sagde onsdag i et interview, at der ikke findes nogen militære løsninger på den trussel, som Nordkorea og dets atomare ambitioner udgør.

Ny skræmmende besked: - Det kan udvikle sig til krig meget hurtigt

Nordkorea klar med plan for missiler mod Guam

Præsident Trump har ellers ikke udelukket et angreb - tilsyneladende. Han truede for få uger siden med at udløse "bål og brand", hvis Nordkorea fortsætter sit raket- og atomprogram.

- Der er ingen militær løsning, glem det, siger Bannon i interviewet.

- Indtil der er nogen, der løser den del af ligningen, der viser mig, at ti millioner i Seoul (Sydkoreas hovedstad, red.) ikke dør inden for de første 30 minutter af konventionelle våben, så ved jeg ikke, hvad du taler om. Der er ingen militære løsninger her. De har os, siger han.

Dunford har under besøget i Kina haft et møde med den øverstbefalende i Kinas hær, Fan Changlong, og andre topofficerer.

Inden har han i den forløbne uge været i Sydkorea og Japan.

Dunford bekræfter på pressemødet i Beijing, at USA ikke vil tage beslutning om militære handlinger på den koreansk halvø uden at rådføre sig med Sydkorea.

- Det er der ingen tvivl om. Sydkorea er en allieret, og alt hvad vi gør i denne region, sker inden for rammerne af vores alliance.

/ritzau/AP

Nordkorea: Det mystiske og farlige land