Toppolitikere i voldsomt Trump-angreb

Kritikken fra prominente politikere hagler ned over Trump

Demokraterne vil nu åbne en rigsretssag mod Trump. Agners Agner fra congressen.com analyserer hvad det kommer til at betyde for amerikansk politik.
Følg Politik

'USA's præsident har forrådt vores land.'

Sådan går Hillary Clinton til angreb mod USA's præsident Donald Trump. Det gør hun, efter en telefonsamtale mellem Trump og Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, er blevet offentliggjort på Det Hvide Hus' hjemmeside.

Det Hvide Hus offentliggør Trump-samtale

Telefonsamtalen mellem Trump og Zelenskij afslører, at Trump bad den ukrainske præsident om at sætte en undersøgelse i gang mod Joe Biden, der er kandidat for Demokraterne, og hans søn Hunter Biden.

'Det er ikke en politisk erklæring - det er en hård virkelighed, og vi må reagere,' lyder det videre på Twitter fra Trumps konkurrent i den foregående præsidentvalgkamp.

Donald Trump kalder kritikken mod ham for en 'heksejagt'. Foto: Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix
Donald Trump kalder kritikken mod ham for en 'heksejagt'. Foto: Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

Telefonsamtalen indgår som et vigtigt element i den rigsretssag, som den demokratiske formand for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, tirsdag bebudede, at hun starte mod Trump.

Præsident om Trump-afpresning: Kun min lille søn kan presse mig

I den forbindelse melder Clinton ud, at hun mener, Trump er en fare mod 'de ting, der holder os stærke og frie', og at hun støtter op om rigsretssagen.

'Mest korrupte præsident'
Hillary Clinton er ikke den eneste, der har fyret skyts af mod den amerikanske præsident. Faktisk har kritikken haglet ned, siden telefonudskriften er blevet offentligheden kendt.

Det Hvide Hus vil frigive klage fra whistleblower

Bernie Sanders, som stillede op som demokratisk kandidat ved præsidentvalget 2016, har også meldt sig på banen i koret af dagens Trump-kritikere.

'Donald Trump er den mest korrupte præsident i landets moderne historie,' skriver Sanders, der forsøger at blive kandidat til næste præsidentvalg i 2020.

Bearnie Sanders forsøger at stille op til præsidentvalget næste år. Foto: Joshua Lott/Ritzau Scanpix
Bearnie Sanders forsøger at stille op til præsidentvalget næste år. Foto: Joshua Lott/Ritzau Scanpix

Kalder det 'heksejagt'
Mitt Romney, der stillede op mod Barack Obama i 2012, mener også, sagen er dybt foruroligende.

- Min reaktion er den samme, som den var for et par dage siden, hvilket er dybt foruroligende, og vi må se, hvor det ender. Men den første reaktion er foruroligende, siger Mitt Romney ifølge AFP.

Romney: Samtale med Ukraines leder er dybt foruroligende

Donald Trump selv afviser, at han har forsøgt at presse den ukraniske præsident til at genåbne undersøgelsen af Joe Biden og sønnen Hunter.

- Det var et venligt brev. Der var ikke noget pres, siger Donald Trump om udskriften ifølge CNN.

Republikanere bakker op om Trump

- Bare så I forstår, det er den største heksejagt i amerikansk historie. Måske i historien generelt, men helt sikkert i amerikansk historie, siger den amerikanske præsident videre.

Bidens søn blev i 2014 bestyrelsesmedlem i et ukrainsk energiselskab. Selskabet er inddraget i en skattesag i Ukraine, men der er ingen oplysninger om, at Hunter Biden er en del af sagen.

 

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+