Trængt Bush skifter slogan

For tredje gang stiller en Bush op til præsidentembedet i USA, men der skal mere end et navn til at opnå det

Den amerikanske præsidentkandidat Jeb Bush har haft svært ved at få fart på sin kampagne. (Foto: AP)
Den amerikanske præsidentkandidat Jeb Bush har haft svært ved at få fart på sin kampagne. (Foto: AP)

En af de amerikanske præsidentkandidater, republikaneren Jeb Bush, har lanceret et nyt slagord i håb om at genvinde noget af det tabte terræn i valgkampen. Så må tiden vise, om 'Jeb Can Fix It' er det, der skal til for igen at bringe ham i front.

Den tidligere guvernør i Florida og præsidentbror lancerede mandag det nye slagord, og en ifølge Bush selv mere offensiv valgkamp. Han forklarer, at slagordet er grundfæstet i principper og færdigheder.

- Dette valg handler ikke om personligheder. Det handler om principper og om lederskab, sagde Bush mandag ifølge nyhedsbureauet AP under et valgmøde i Tampa i Florida.

Da Republikanernes kamp om nominering begyndte tidligere i år, lå Bush, der er bror til og søn af de to tidligere præsidenter, George W. Bush og George W.H. Bush, lunt placeret i meningsmålingerne.

 

Men så dukkede forretningsmanden og milliardæren Donald Trump op på arenaen. Han rykkede helt i front, hvor han stadig befinder sig. For de fleste analytikere er det en gåde, hvordan det kan lade sig gøre.

Trumps nærmeste udfordrer er nu den pensionerede neurokirurg og stærkt konservative Ben Carson, hvis skattepolitik er dybt religiøst forankret. Han er syvendedagsadventist og er af Trump blevet beskyldt for at være sekterisk.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.