Tre fanger løsladt fra Nordkorea: Nu har de betrådt amerikansk jord

Trump har taget imod Kim Dong Chul, Kim Sang-duk og Kim Hak-song på Andrews Air Force Base i Maryland, efter de har siddet fanget i Nordkorea

Præsident Trump benytter lejligheden til at takke Kim Jong-un, da han tager mod de tre løsladte fanger. Video: AP. Redigering: Martin Ekelund

Efter mellem 13 og 25 måneder i nordkoreansk fangenskab er tre amerikanske statsborgere nu vendt hjem til USA.

Det skete torsdag morgen dansk tid.

De tre fanger betrådte for første gang amerikansk jord sammen med den amerikanske præsident Donald Trump, som har taget imod dem på Andrews Air Force Base i Maryland.

Udover Trump var også hans hustru, Melania, og vicepræsident Mike Pence til stede på flyvebasen.

De tre fanger fløj i et Boeing C-40, som landede på basen klokken 02.42 amerikansk tid, 08.42 dansk tid, efter godt 20 timer i luften. De er fløjet sammen med den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo.

De hjemvendte fanger smilede og løftede hænder i vejret, da de trådte ud af flyet.

- Det er en speciel aften for disse tre virkelig gode folk. Vi vidste ikke, at det ville ske, men det gjorde det. Det er en meget vigtig ting for os alle, sagde Trump på et pressemøde ganske kort tid efter de tre landede.

- Det er lige som en drøm, og vi er meget, meget, meget glade, sagde en af de nu hjemvendte fanger.

Ifølge flere amerikanske medier kommer løsladelsen som optakt til et planlagt topmøde mellem Donald Trump og den nordkoreanske leder, Kim Jong-un. Mødet formodes at skulle holdes inden længe.

De tre hjemvendte mænds helbredsmæssige tilstand er okay efter omstændighederne.

Sidste år blev den amerikanske studerende Otto Wambier løsladt fra Nordkorea på grund af helbredsmæssige problemer. Han døde kort tid efter ankomsten til USA.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

78 kommentarer
Vis kommentarer