Tripoli-regering overdrager magt til ny samlingsregering

Præsidentskab, lovgivende magt, parlament og ministerier overdrages fra Tripoli til Libyens samlingsregering

En af Libyens to rivaliserende regeringer har trukket sig tilbage.

Myndighederne i Libyens hovedstad, Tripoli, er nu i gang med at overdrage sine beføjelser til landets nye samlingsregering, meddeler Tripoli-styret.

Det sker for at varetage det splittede lands interesser bedst muligt, meddeler den selvudråbte regering i Tripoli.

- Vi oplyser om, at vi indstiller de aktiviteter, der var betroet os som lovgivende magt, præsidentskab, parlamentarikere og ministre, står der i en meddelelse på den afgående regerings hjemmeside.

Tripoli-regeringen forklarer, at den har taget beslutningen for at "værne om landets interesser og undgå blodsudgydelser og splittelse".

Meldingen kommer seks dage efter, at lederne af den nye, FN-støttede samlingsregering ankom med båd til Tripoli i et forsøg på at tage kontrollen i det konfliktramte land.

Siden 2014 har Libyen haft to parlamenter og to regeringer, der begge har været støttet af løse alliancer og væbnede militser.

Den selvudråbte regering i Tripoli kom til magten i 2014 efter hårde kampe mod rivaliserende grupper.

Samlingsregeringen, der er ledet af premierminister Fayez al-Sarraj, har opfordret både den selverklærede regering i Tripoli samt den konkurrerende regering i det østlige Libyen til at overdrage magten til sig.

Tirsdag ankom også FN's særlige Libyen-udsending, Martin Kobler, til Tripoli. Han blev i sidste måned nægtet indrejse i hovedstaden, hvor myndighederne hidtil har vægret sig ved at overdrage magten til samlingsregeringen.

0 kommentarer
Vis kommentarer