Trish Reagan trækker i land efter Danmark-bashing

Studieværten på Fox News, der forleden sammenlignede Venezuela og Danmark, trækker nu i land

Foto: Chuck Burton/Ritzau Scanpix
Foto: Chuck Burton/Ritzau Scanpix

Trish Reagan mente ikke, at der var nogen som helst til fælles mellem Venezuela og Danmark, da hun i et følelsesladet indslag på den amerikanske tv-erhvervskanal Fox Business langede kraftigt ud efter det danske system søndag.

Det oplyser Ritzau, der har været i kontakt med den amerikanske journalist. 

- Jeg vil gerne præcisere min pointe fra min udtalelse i sidste uge om socialisme. For at udtrykke mig klart, antydede jeg aldrig, at forholdene i Danmark på nogen måde var ligesom den nuværende tragedie i Venezuela, skriver hun i en mail til Ritzau og fortsætter.

- Jeg påpegede ved hjælp af rapporter fra The Atlantic, The Independent og andre publikationer, at socialisme ikke er vejen, understreger Trish Reagan, der ellers ikke virkede bange for at sammenligne den danske velfærdsmodel med det socialistiske diktatur i Venezuela.

- Danmark, ligesom Venezuela, har frataget folk deres muligheder. Det er den vej, Bernie Sanders vil. Og mange unge demokrater kigger nu mod de to lande, advarede en meget ophidset Trish Reagan, der i løbet af udsendelsen bragte en række faktuelt forkerte oplysninger om det danske system.

Se eller gense Fox-værtens angreb i nedenstående video.

'Ingen vil arbejde'
Hun sagde blandt andet, at det i 2013 kun var i tre ud af 98 kommuner, at over halvdelen af befolkningen var i arbejde, hvilket ifølge hende hang sammen med det høje danske skattetryk.

- Og ingen vil arbejde, konkluderede hun på baggrund af de - ikke helt korrekte - tal.

Ifølge Danmarks Statistik var beskæftigelsesprocenten nemlig i 2013 på lige under 67 procent for danskere mellem 16 og 64 år i 2013.

Den er steget til 70,1 for lønmodtagere.

Hør hendes forklaring i videoen herunder.

Trish Regan(th.) retter et frådende angreb mod Danmark i nyligt sendt nyhedsindslag. Foto: AP Samfund Amerikansk tv-vært i frådende angreb på Danmark: - Ingen vil arbejde

Den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark Rufus Gifford sammen med overborgmester Frank Jensen (S). Foto: /ritzau/Jonas Olufson Dansk politik Tidligere ambassadør Gifford forsvarer Danmark over for Fox-vært

Dansk politik Kristian Jensen om Fox-vært: Hun skal ikke pisse på Danmark

236 kommentarer
Vis kommentarer