Annonce:
Annonce:

Troels Lund Poulsen: Ingen ekstra feriepenge til danskerne

Der kommer i første omgang ikke en udbetaling af de sidste to uger af feriepengene

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

I kølvandet på de lange forhandlinger om nye hjælpepakker kommer der ingen ekstra feriepenge til danskerne i første omgang.

Det fortæller Troels Lund Poulsen efter forhandlingernes afslutning.

- Der er også ting, vi ikke har fået igennem. Vi vil ikke lægge skjul på, at vi gerne ville have feriepengene med i aftalen, siger han.

Han siger, at Venstre i stedet vil fremsætte et beslutningsforslag, der skal opnå flertal rundt om regeringen for at udbetale de sidste to ugers feriepenge.

Kollerup: Ikke nu
Erhvervsminister Simon Kollerup siger, at regeringen kommer til at indkalde til politiske forhandlinger omkring feriepengene inden udgangen af november måned.

- Når det ikke bare lige er at udbetale feriepengene, så er det fordi, at vi lige har udbetalt feriepenge i oktober måned.

Annonce:

- Vi læner os op af den sagkundskab, som Nationalbanken er kommet med. Derfor handlede de her forhandlinger ikke om feriepenge, siger han.

Du kan stadig nå at få udbetalt de første tre ugers feriepenge. Video/redigering: Ritzau Scanpix/Signe Skov

Tulmultarisk forløb
Troels Lund Poulsen siger på pressemødet, at han er glad for at være en del af aftalen, men understreger også, at han ikke er tilfreds med forløbet.

- Det har været et tulmultarisk forløb.

- Derfor er det godt, at ordningerne løber frem til 31. januar siger han, med henblik på at der ikke skal forhandles igen lige om lidt.

Så meget ekstra giver de sidste to ugers feriepenge

Hjælp til restriktionsramte
Aftenens aftale, som alle partier i Folketinget undtagen Dansk Folkeparti og Liberal Alliance står bag, indebærer hjælp til erhvervs- og kulturlivet.

Blandt andet bliver den maksimale kompensationsprocent for mindre virksomheder sat op til 90 procent.

Til kulturlivet afsættes der 250 millioner samt 25 millioner til arbejdslegater målrettede kunstnere.

Annonce:

Studerende kan se frem til muligheden for ekstra SU-lån, ligesom dagpengeretten forlænges.

Det indebærer partiernes aftale:

For virksomheder:

 • Alle nuværende kompensations- og garantiordninger forlænges til og med den 31. januar 2021.
 • Kompensationsordningen for faste omkostninger bliver udvidet, så adgangskravet til omsætningsnedgangen bliver nedsat fra 35 til 30 pct. Samtidig bliver den maksimale kompensationsprocent for mindre virksomheder sat op til 90 pct.
 • Der åbnes for kompensation til virksomheder, der er direkte leverandører til private og sociale arrangementer med mindst 10 deltagere. Både leverandører af lyd, lys og taxaer kan være omfattet.
 • Virksomheder, der oplever en tilstrækkeligt stor omsætningsnedgang i forbindelse med det skærpede forsamlingsforbud samt forbuddet mod at sælge alkohol efter kl. 22.00, får adgang til eksisterende kompensationsordninger for selvstændige mv. og faste omkostninger.
 • Virksomheder, der har eller får forbud mod at gennemføre deres aktiviteter som følge af det skærpede forsamlingsforbud, får adgang til kompensationsordningerne for selvstændige mv. og faste omkostninger på samme vilkår som tvangslukkede virksomheder. Tvangslukkede får også mulighed for at sende deres medarbejdere hjem med lønkompensation, hvis de ikke har omsætning. Det gælder f.eks. messeaktivitet.
 • Faste leverandører til pelsdyravlere kan fx være fodercentraler, dyrlæger eller kommercielle pelserier., hvor besætningen slås ned, får adgang til kompensationsordningen for selvstændige og for faste omkostninger.

For ledige og studerende:

 • Personer, der opbruger deres dagpengeret i perioden fra 1. november 2020 og indtil 1. november 2021, vil få forlænget deres ret til dagpenge med to måneder. Samtidig forlænges retten til sygedagpenge med tre måneder, og 225-timersreglen suspenderes for kontanthjælpsmodtagere fra 1. november 2020 til 31. januar 2021, mens der afsættes 60 mio. kroner til opkvalificering af ledige.
 • De udvidede SU-lånemuligheder for elever og studerede bliver forlænget 31. januar 2021, og der afsættes en pulje på 18 mio. kr. til forlængelser af ph.d.-stipendiater, som universiteterne beslutter, der må forlænges pga. corona-restriktionerne.

For kulturområdet:

 • Ny pulje på 60 mio. kroner til aftenskoler, daghøjskolerne og Folkeuniversitetet, der mister deltagerbetalinger eller får flere udgifter på grund af forsamlingsloftet på 10 personer.
 • Der afsættes yderligere i alt 450 mio. kroner til kultur- og foreningslivet samt breddeidrætten samt 50 mio. kroner til anbefalinger fra et nyt genstartsteam, der skal komme med forslag til hvordan at kultur-, forenings- og idrætslivet kan udvikle og udfolde sig under corona.
 • Som et nyt initiativ, oprettes en ny pulje til biograferne på 15 mio. kr. til at gennemføre aktiviteter på biografområdet.
 • Hertil kommer 25 mio. kr. til arbejdslegater målrettet kunstnere, der er økonomisk udfordret under den aktuelle COVID-19-situation.

Kilde: Pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: