Truet af Trump: 'Chokerende'

En ny afhøring i Ukraine-sagen er blevet offentliggjort

En anonym whistleblower startede Trumps Ukraine-sag med beskyldninger om magtmisbrug. Men præcis hvad anklager whistlebloweren Trump for at have gjort? Bliv klogere på det her. Video/redigering: Reuters/Signe Skov.
Følg Politik

Hvorvidt den amerikanske præsident Donald Trump har misbrugt sin magt i forbindelse med den såkaldte Ukraine-sag, er lige nu en af de helt store emner i amerikansk politi.

Flere vidner i sagen er gennem den seneste måned blevet afhørt i Kongressen, og senest er den tidligere amerikanske ambassadør i Ukraine Marie Yovanovitchs afhøring blevet offentliggjort.

Det skriver BBC.

Udskriften af afhøringen, der er blevet udgivet af præsidentens modstandere Demokraterne, afslører, at Yovanovitch følte sig yderst truet af Trump.

Det er blandt andet en samtale, som Trump har haft med den tidligere ukrainske leder Volodymyr Zelensky, der løber Yovanovitch koldt ned ad ryggen.

'Altså, hun (Yovanovitch, red.) kommer til at gå gennem nogle ting,' skulle præsident have sagt, mens han også skulle have kaldt hende 'dårlige nyheder' i forbindelse med telefonsamtalen.

Trump: Afslør ham!

Disse udtalelser forklarede Mira Yovanovitch, at hun fandt 'meget bekymrende', 'chokerende', og at det var en form for trussel.

Derudover fortalte hun under afhøringen, at hun den ukrainske justitsminister havde sagt til hende, at 'hun virkelig skulle holde øje med sin ryg'.

Overordnet handler hele sagen om, at man skal undersøge, hvorvidt Trump har udført magtmisbrug ved at udnytte sin forbindelse til den ukrainske regering for at undersøge, hvorvidt Joe Bidens søn Hunter har været involveret i korruption i forbindelse med sit samarbejde med et ukrainsk gas-firma.

Trump: Et vredt flertal støtter mig imod en rigsretssag

Finder man grund til at starte en egentlig efterforskning, kan det lede til en rigsretssag mod den amerikanske præsident, hvilket i sidste ende kan koste ham sit embede. 

Trump raser: Nyt skridt mod rigsretssag vedtaget

Rådgiver rystet over Trump

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU