Trump besøger maskefabrik i Arizona uden ansigtsmaske på

Ansatte bar ansigtsmaske, mens Trump blev vist rundt på fabrik i Arizona. Her håber han på støtte i november

Donald Trump lytter til Tony Stallings, vicepræsident for integrerede forsyningskæder hos Honeywell, der administrerer en maskefabrik i Arizona. Vicepræsidenten fremviser en beskyttelsesmaske Foto: Tom Brenner/Reuters
Donald Trump lytter til Tony Stallings, vicepræsident for integrerede forsyningskæder hos Honeywell, der administrerer en maskefabrik i Arizona. Vicepræsidenten fremviser en beskyttelsesmaske Foto: Tom Brenner/Reuters

USA's præsident, Donald Trump, var tirsdag taget på en for coronakrisen sjælden tur ud af Washington D.C. til delstaten Arizona.

Her besøgte han en fabrik, der laver medicinske ansigtsmasker - dog uden selv at have én på.

Den føderale regering har opfordret amerikanere til at have maske på for at undgå at sprede coronavirus, selv hvis de ikke har nogen symptomer.

Trump har også fortalt journalister i Det Hvide Hus, at han sandsynligvis ville tage en maske på under besøget på fabrikken i Arizona.

Men præsidenten havde ikke en maske på, mens han blev vist rundt på fabrikken, selv om fabriksarbejderne havde.

Der var også et skilt under rundturen, hvorpå der stod:

- Advarsel: Ansigtsmasker er påkrævet i dette område, tak!

Fabrikken i Arizona, som administreres af selskabet Honeywell, begyndte sin produktion i al hast for under fem uger siden, da USA manglede medicinsk udstyr.

Siden har Trump forsøgt at skabe fornyet optimisme om landets evne til at komme sig efter coronavirus og den medfølgende økonomiske krise, og han har været i ivrig for at få genåbnet virksomheder og slækket på restriktionerne, som har ført til millioner af arbejdsløse amerikanere.

I Arizona tog Trump del i en diskussion om mulig støtte til oprindelige folk i USA under krisen og argumenterede på ny for en genåbning.

- Vil nogle folk blive ramt? Ja. Vil nogle folk blive ramt slemt? Ja. Men vi bliver nødt til at få åbnet landet, og vi bliver nødt til at få det åbnet snart, sagde Trump.

Præsidenten bekræftede derudover en plan om langsomt at neddrosle aktiviteterne hos regeringens taskforce og fokusere på pandemiens efterspil.

Det gjorde han trods af et læk fra USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) mandag, der spår en stor stigning i antallet af døde og syge i USA i maj og begyndelsen af juni.

Lækket blevet bragt af blandt andet New York Times. Men Det Hvide Hus påpegede, at prognosen ikke var godkendt af andre myndigheder.

Trump vandt i Arizona i 2016, men halser nu i meningsmålingerne efter Biden, der står til at blive demokraternes kandidat i november.

USA's vicepræsident, Mike Pence, var i slutningen af april ude i en lignende situation, da han besøgte et forskningscenter.

Her så Pence tilsyneladende stort på, at hospitalet kræver, at alle bærer mundbind indenfor.