Trump chokerer med video

Den amerikanske præsident har delt en racistisk video på Twitter, hvor han beskylder Demokraterne for at lukke morderiske immigranter ind i USA

I 1988 sendte republikanerne en video på gaden i forbindelse med præsidentvalget. Videoen er siden blevet kendt som racistisk, da den kører på den hvide mands frygt for den sorte.
Følg Politik

Der er fem dage til, at amerikanerne skal til stemmestederne og vælge mellem Republikanere og Demokraterne til de offentlige embeder ved midtvejsvalget.

I et forsøg på at få så mange stemmer hjem til sit parti som muligt har præsident Donald Trump fra sin private Twitter-konto sendt et tweet ud med en valgvideo.

CNN kalder videoen for den mest racistiske valgvideo, som man har set i USA siden 1988. Dengang brugte Republikanerne morder og voldtægtsmand Willie Horton i deres smædekampagne mod Demokraternes præsidentkandidat Michael Dukakis. Kampagnen lykkedes, og George H.W. Bush blev valgt til den 41. præsident af USA.

Det er ikke kun medier som CNN og Washington Post, der har været ude at kritisere videoen med de racistiske undertoner. På Twitter har amerikanere fløjet til tasterne for at fortælle deres mening om den video, hvor Demokraterne bliver beskyldt for at lukke morderiske immigranter ind i USA.

'For 30 år siden udsendte George H.W. Bush sin berømte, frygtskabende og racistiske video om Willie Horton på gaden. Denne Trump-kampagne er værre. Meget værre', skriver journalisten Eric Umansky.

'Dette må være den mest desperate og onde kampagne siden Willie Horton. Trump og Republikanerne vil ikke tale om, at de planlægger at bortskaffe det sociale sikkerhedsnet og gøre skatterne lavere for deres velgørere, derfor forsøger de nu at skabe frygt i stedet', skriver professor Robert Reich.

'Dette er, uden tvivl, en racistisk kampagne', lyder det kort og kontant fra journalisten Jamie Weinstein.

Men den voldsomme kritik på de sociale medier har ikke fået præsidenten eller hans parti til at trække den omstridte video tilbage.

Trump frygter karavane af flygtninge: Nu vil han sende endnu flere soldater

Politimorderen er brugt før
Videoen, som den amerikanske præsident har tweetet, viser Luis Bracamontes, der i april i år blev dømt til døden for at have dræbt to politibetjente i Californien.

Bracamontes er mexicaner, og han var tidligere to gange blevet deporteret fra USA til Mexico, men han kom tilbage til staterne, hvor han efterfølgende dræbte de to betjente.

Man ser optagelser fra retten, hvor en smilende Bracamontes siger, at han vil dræbe flere betjente snart. Lige efter står der på skærmen 'Demokraterne lukkede ham ind i vores land. Demokraterne lod ham blive'.

Republikanerne bruger også filmoptagelser fra den store karavane af migranter, som er på vej mod den amerikanske grænse. Her bliver en af migranterne interviewet af en journalist, og han fortæller i løbet af interviewet, at han har været sigtet for mordforsøg.

I den kontroversielle video skriver Republikanerne 'Hvem vil Demokraterne ellers lukke ind' og 'Make America Safe Again', som er en lille omskrivning af Donald Trumps valgslogan fra hans præsidentkampagne i 2016.

Det er ikke første gang, at Trump har brugt optagelserne af Bracamontes til at kritisere sine politiske modstandere. Da Donald Trump havde et-års jubilæum som præsident sendte han en lignende video ud, hvor den mexicanske morder også er med.

Videoen blev lavet for at vise, hvor vigtigt det er for den amerikanske præsident at få bygget en mur på grænsen mellem Mexico og USA.

Trump skydes ned af magtfuld allieret: - Det kan man selvfølgelig ikke

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind