Trump: - Der er intet galt i at lytte

Den amerikanske præsident tager gerne imod oplysninger om sine politiske modstandere fra fremmede magter

Den amerikanske præsident, Donald Trump. Foto: AFP
Den amerikanske præsident, Donald Trump. Foto: AFP

USA’s præsident, Donald Trump, ville overveje at tage imod smuds om sin modstander i præsidentvalgkampen i 2020 fra udenlandske magter.

Det siger han i et interview med ABC News.

- Jeg tror, at jeg ville høre det. Der er intet galt i at lytte, siger han og tilføjer.

- Hvis nogen ringer fra et land – lad os sige Norge – og siger: 'vi har oplysninger om din modstander' – det tror jeg godt, jeg ville kunne lide at høre.

Trump mener ikke, at det nødvendigvis vil være upassende indblanding i det amerikanske valg, hvis han accepterer oplysninger fra en fremmed magt.

- Det er ikke indblanding. De har informationer, og jeg tror, jeg ville tage imod det, siger Trump og tilføjer, at alle politikere er interesserede i at få snavs på deres modstandere.

Mueller-rapport
Trump-kampagnens kontakter med russere under præsidentvalgkampen i 2016 har først ført til en FBI-undersøgelse og senere til den særlige efterforsker Robert Muellers undersøgelse.

Ifølge Mueller-rapporten var der ikke beviser for et samarbejde mellem Rusland og Trump-kampagnen.

Demokraterne – herunder præsidentkandidaten Joe Biden - har fordømt Trumps kommentarer til ABC News.

'Præsident Trump byder endnu engang udenlandsk indblanding i den amerikanske valgkamp velkommen', skriver Joe Biden, der er tidligere vicepræsident.

'Dette handler ikke om politik. Det er en trussel mod vores nationale sikkerhed. En amerikansk præsident burde ikke søge deres hjælp og tilskynde dem, der nedbryder demokratiet', skriver han på Twitter.

205 kommentarer
Vis kommentarer