Trump erkender: Rusland blandede sig i valget

Trump erkender ifølge Reuters, at Rusland blandede sig i valget, men det har ikke påvirket udfaldet, siger han

Trump fik stor kritik efter pressemødet med Putin. Video: AP
Følg Politik

USA's præsident, Donald Trump, siger, at han har fuld tillid og støtte til amerikanske efterretningstjenester.

Præsidenten "accepterer" efterretningstjenesternes konklusion om, at Rusland blandede sig i valget, siger han i en udtalelse, efter han er kommet i massivt stormvejr.

På et pressemøde tirsdag aften i Det Ovale Værelse i Washintong D.C forklarer Trump, at han kom til at udtale sig forkert på pressemødet mandag i Helsinki, hvor han sagde, at han "ikke så nogen grund" til, at Rusland blandede sig i valget i 2016.

- I en vigtig sætning i mine udtalelser sagde jeg "ville" i stedet for "ville ikke", hævder Trump under pressemødet.

- Jeg accepterer vores amerikanske efterretningstjenesters konklusion, siger Trump om russisk indblanding i valget i 2016.

Han tilføjer, at nok blandede Rusland sig i valget, men det har ikke påvirket udfaldet.

Her udtrykte han tvivl om sine egne efterretningstjenesters konklusioner om, at Rusland blandede sig i den amerikanske valgkamp forud for præsidentvalget i 2016.

- Mit møde med præsident Putin var meget interessant på så mange måder, siger USA's præsident Donald Trump på et pressemøde.

Trumps udtalelse tirsdag aften kommer efter en dag med massiv kritik, også fra sine egne partifæller, efter mandagens topmøde med Putin.

Få minutter inden, at Trump kom med sin uddybning, havde hans partifæller i Repræsentanternes Hus blokeret for en udtalelse, der fordømmer præsidentens kommentarer ved topmødet med Putin, skriver nyhedsbureauet AP.

Den blev afvist med stemmerne 230-183.

Det var oppositionen i Det Demokratiske Parti, der havde taget initiativ til udtalelsen, som opsummerede den kritik, der tidligere på dagen var kommet fra den republikanske formand for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan.

Ryan sagde, at der ikke er tvivl om, at Rusland blandede sig i valgkampen op til valget i 2016, og at der ikke er ”nogen moralsk ækvivalens” mellem de to lande.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind