Trump får kritik for at aflyse besøg: - Kunne ikke engang trodse vejret for at vise sin respekt

Veteraner er blandt dem, der langer ud efter Trump for ikke at vise faldne amerikanske soldater respekt

Den amerikanske præsident er i Paris, hvor han sammen med Frankrig præsident, Emmanuel Macron, skal mindes 100-året for afslutningen af Første Verdenskrig i denne weekend. Foto: AP/Thibault Camus
Den amerikanske præsident er i Paris, hvor han sammen med Frankrig præsident, Emmanuel Macron, skal mindes 100-året for afslutningen af Første Verdenskrig i denne weekend. Foto: AP/Thibault Camus
Følg Politik

Regn forhindrede lørdag den amerikanske præsident, Donald Trump, i at deltage i en mindehøjtidelighed på en amerikansk militærkirkegård uden for Paris.

Højtideligheden finder sted i anledning af 100-årsdagen for Første Verdenskrigs afslutning. Trump deltager i markeringen af 100-året i Frankrig sammen med en række andre stats- og regeringschefer.

Men da præsidenten og hans kone, Melania Trump, skulle til kirkegården, måtte turen aflyses 'på grund af tidsplanen og logistiske vanskeligheder forårsaget af vejret', lyder det fra Det Hvide Hus.

Præsidentparret skulle have fløjet til kirkegården i helikopter.

Vejret holdt dog ikke statslederne fra eksempelvis  Frankrig og Tyskland tilbage. I fælles front mindede Emmanuel Macron og Angela Merkel de faldne soldater under Første Verdenskrig. Foto: AP/Philippe Wojazer
Vejret holdt dog ikke statslederne fra eksempelvis Frankrig og Tyskland tilbage. I fælles front mindede Emmanuel Macron og Angela Merkel de faldne soldater under Første Verdenskrig. Foto: AP/Philippe Wojazer

Sendte stabschef
I stedet sendte Trump stabschefen for Det Hvide Hus, John Kelly, og USA's militære generalstabschef, Joe Dunford, til kirkegården 80 kilometer uden for Paris.

Her ligger 2289 af de over 7000 amerikanske soldater, der faldt i kampen mod tyske soldater i juni 1918.

Trumps aflysning bliver fra flere sider tolket som manglende respekt for de soldater, der ofrede deres liv i krigen.

- De døde stod ansigt til ansigt med fjenden, og den ynkelige og utilstrækkelige Donald Trump kunne ikke engang trodse vejret for at vise sin respekt for de faldne, skriver det konservative britiske parlamentsmedlem Nicholas Soames på Twitter.

Soames er barnebarn af den tidligere britiske premierminister Winston Churchill.

Også fra amerikanske veteraner er der kritik.

- Donald Trump klagede over at skulle stå i regnen for at tale om massakren i Pittsburgh, fordi det lavede uorden i hans hår, skriver lobbygruppen VoteVets.

- I dag dropper han at ære faldne amerikanske soldater fra Første Verdenskrig og bliver på sit hotelværelse på grund af lidt regn, fortsætter VoteVets.

Flere brugere på sociale medier spørger, hvorfor Trump ikke kunne køre til kirkegården i bil.

Andre iagttagere påpeger, at det ville have været vanskeligt at arrangere en bilkortege med tilstrækkelig høj sikkerhed med så kort varsel.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind